Omlackering av lister volvo 855.

Funderar på att lacka listerna i silver. kan man göra det med hagmans? hur bör grund arbetet gå tillväga?



Svar på inlägget: Omlackering av lister volvo 855.



Matta ner, Lacka, Våtslipa


okei. något annat allternativ till att våtslipa?? tror du det kan bli snyggt med silver?


*Enligt mig* Så hade jag låtit det vara svart, Eller plockat bort lister å svetsat igen Slätt å cleant


Eller lacka dem metallic svart som bilen


Antar att dom är lite småknottriga som många andra lister? Hade först bestämt mig för om jag vill ha kvar det knottriga eller ej, alltså om man ska rugga upp ytan försiktigt eller slipa ner den. Enkelt förklarat efter slipning: Rengör med siliconborttagning(enferner), grunda (alternativt mellanslip med fint papper efter grund för att få bort eventuella sliprepor och sedan tunt med grund igen), lack och alternativt klarlack. Går att göra bättre, går att göra sämre, men gissar på att det är ungefär den här nivån det ska vara på jobbet?


glöm ej att använda plastprimer innan du lackar... har alltid detta på plastdetaljer för att det ska sitta bättre och inte flagna bort... vilket kan hända trots bra förarbete... så använd alltid plastprimer..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka