Fälgstorlek Volvo V50

Har införskaffat en V50 T5 och letar efter 18" fälgar till denna och frågan är nu vad jag kan få på utan att de blir "olagliga". Vet att original ET är 45 och undrar om man kan få på 8.5" breda 18" med samma ET eller mindre? Vill ju att fälgarna ska vara innanför skärmkanten men inte mer såattsäga



Svar på inlägget: Fälgstorlek Volvo V50



8.5" tror jag blir lite väl brett på en v50..7.5" e nog lämpligare... "å du måste till en verkstad å kalibrera hastighetsmätarn om du slänger på 18"


7,5 - 8" med 225/40-18 fungerar.


Kalibrera hastighetsmätarn? Har jag aldrig nånsin hört nån som gjort (inte ens de jag känner som åker Volvo med 19") man går ju ner i profil för att kompensera den annars för stora rullomkretsen.


Ja på v50 ska man ändra mjukvaran för större fälgar.... vet inte hur de är på dom nyare modellerna hur de görs men på dom första som kom vet jag att vi ändrade om i datorn för att hastighetsmätarn skulle visa rätt, trots volvo orginal hjul...


Det vart ett par 8x18 fälgar med en ET på 40. Dessa går liite utanför skärmkanten fram. Hur nitiska brukar dom vara på besiktningen på detta?


8,5/20 går! så allt under borde vell gå! ;-) http://www.garaget.org/?car=117679 den vite fine http://www.garaget.org/?car=61966 thollanders låga bruksis! ;-)


Beror helt på vem du träffar på och vilket humör han är på


Jag hade 8,5*18 på min först innan jag skaffade dom jag har på nu!! det funkade kanon iallafall.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka