Var köper man lysdioder/led? (10V)

Hej Någon som kan hjälpa mig hitta dioder 10v? Vill ha de i bilen när dörrarna öppnas. mvh



Svar på inlägget: Var köper man lysdioder/led? (10V)



www.diodhuset.se


www.stylingwebben.se


http://cgi.ebay.com/20PCS-12V-DC-20cm-P . 911.c0.m14 eller http://cgi.ebay.com/100PCS-5mm-20000mcd . 911.c0.m14 På EBAY finns det massor av dioder att köpa... har beställt, många, många paket därifrån (alla kommer fram också), se till att säljaren är en "powerseller" bara så är det lugnt. Priserna kan ingen sida här i sverige tävla med. Tar ca 10-14 dagar för paketet att komma fram. Kolla in lite dioder monterade på min bil, så gott som alla är köpta på EBAY!!


Jag måste bara påpeka att det är en viss skillnad på dioder och lysdioder. LED = Light Emitting Diodes. Vanliga dioder lyser inte. Fixade förresten till rubriken en aning.


Jo jag ser rubriken hehe. Men kan jag byta säkring till 12v och sätta in en diodrör på 12 istället för 10?


Vad menar du med säkring? Säkringar klassificerar man i Ampere, (strömstyrka), inte spänning (Volt). Du kan montera in ett motstånd och göra så att diodröret får 10V istället för 12V. Men samtidigt så är det ju inte säkert att spänningen i bilen ligger på 12V under körning. (Det vore för övrigt för lågt, nyare bilar laddar 10-15% över det). Det som du kan göra är att skaffa en potentiometer som fungerar som en dimmer. På lysdioder så fungerar den som en omvänd dimmer. Man startar på noll och vrider upp den tills led:arna lyser. Ger man led:arna för mycket spänning som lyser dom visserligen mer, men man riskar även att dom dör i förtid.


Jaha, . trodde det var i volt. tack så mycket för all din hjälp.


jag har köpt diod led från kjell och ansliut den till batteriet dirket med ström brytare vid växelåda, så jag tispar dido led från kjell och du vill köpa dioder.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka