Lackeringsfråga! Varför blir lacken såhär ?

Har lackerat mina plastlister på bilen Plast primer lack Klarlack Dom är lackerade i ett garage, stått på tork under natten i kyla Min fråga är varför färgen är "spräcklig" som syns på bild via länk, endast på vissa enstaka ställen http://www.geting.se/viewimage.php?imag . 000008.JPG



Svar på inlägget: Lackeringsfråga! Varför blir lacken såhär ?



Sillikon i närheten eller så kommer inte täcklacken å grundlacken överrens


Om du känner på den, känns det då som små gruskorn eller liknande? Eller ser det bara ut som "toppar?" Har svårt för kvaliten på bilden tyvärr..


Jag tvättade mina lister med lacknafta j*vligt noga och sen sprayade på färg, inte användt klarlack och det blev kanon :S får se hur det ser ut nästa sommar, kanske får göra om det då men det är ju sjukt smidigt, skulle dock avråda dig från att slipa listerna då jag fick ett konstigt vågigt mönster i mina :S mina rails blev sådana med efter första lakeringen, lackade en gång till och då blev det perfekt


Silikon finns ej. Men du menar att min klarlack inte gillar lackfärgen?? Det ska väl inte spela någon roll och då hade det väl varit överallt ?


Det är och känns som små insjuknader där färgen bara försvunnit.


Jo jag tvättade dom noga med T-röd, Körde utan klarlack förra gången och färgen satt inte bra tyckte jag så tänkte testa klarlack nu. Nej slipa har jag inga planer på Men får väl fortsätta lägga på lager med färg och hoppas att det försvinner.


alla ojämheter du känner kommer synas när du är klar.. slipa ner och börja om


Fast nu är jag redan "klar" ojämnheter stör mig inte så mycket för jag ska ha på kjolpaket nu i vinter, så det här är bara sålänge. Så vill inte lägga ner massa tid på slipning. Vill bara att färgen ska sitta överallt


Du har silicon släpp som man brukar säga. T-röd är inte tillräckligt bra. Tvätta av med celulosaförtunning ordentligt och spraja igen Mvh Eva.





de inte så att du tvättat listerna me diskmedel o sånt innan lackeringen?


Som det tidigare sagts är det silicon-bekymer, Du ska slipa lite på detaljen för att färgen ska fästa, kör med ett finare papper (ungefär320) Sen tar du thinner (cellulosa) och tvättar först sen tar du siliconferner (siliconborttagningsmedel) det är enda sättet att få bort detta, Hjälper inte detta finns det ett specie3lt medel du har i fägen som tar bort ytspänningen, dessvärre rinner det lätt med det medlet Mvh/Mats


Okej! Kör på det här med Celulosa, Tack för hjälpen!


Och Siliconborttagningsmedel:s


De kan va så enkelt att komponeterna inte är överens. kör du biltema plastprimer och sen hagmans lackfärg och Jerkers klarlack (exempel bara) så kan de bli skit. fast du kanske använde samma tillverkare?


efter du har tvättat med nått medel så ska du alltid tvätta med varm vatten för att få bort medlet, vissa färger är riktigt känsliga. Sen när det gäller färg så e det inte alltid klarlack & färg lirar ihop. Ja säger bara gör om jobbet. slipa ner de lite lätt & sen våtslip. Går inte att bara kladda på mera färg. De e detaljerna som gör det hela. Du skrev även att du låtit grejjorna torkat i kallt garage? Du ska minst ha 20grader varmt i garaget. Använd värme element lr dylikt. Ja brukar ha 24-25 grader när ja lackar. Då blir resultaet alltid bäst.


Okej, som sagt är detta bara en tillfällig lösning, listerna ska ner i vinter men taklisterna skulle jag gärna göra ordentligt,så får väl testa o göra som du säger. Ska även lacka dörrlisterna snart och jag vägrar ta ner dom för jag har haft problem med det förut så att ta ner dom kommer inte på fråga, så jag undrar om du eller någon annan har en sjyst lösning på hur jag ska lackera dom ? Vet inte om man kan slipa direkt då det är mer gummilknande, ska jag tvätta på samma sätt där ??





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka