Breddning av vinge?!?!

Hade tänkt köpa en begagnad Ford Mondeo Hgv tak vinge (typ från 1994-2000 årsmodell). MEN problemet är att den är ca 30-35cm för kort för att passa min baklucka den behöver ju vara minst 138 cm bred... (Och nej jag hittar ingen annan vinge ny eller gammal som är snygg till min bil!!) Jag är rätt kunnig med att modda bilar men aldrig breddat en vinge. Såå hur fasen gör jag så det blir ett bra, snyggt, hållbart resultat? Mvh



Svar på inlägget: Breddning av vinge?!?!



Va fan? Ingen som kan hjälpa mig med lite Info?


Innan du börjar, så kolla vilken typ av plast vingen är i. Sedan letar du tag på samma plast. Trasig stötfångare från en skrot eller liknande. Kapa av vingen på mitten och montera provisoriskt på din baklucka vart endarna ska sitta. Sedan kapar du ur från stötfångaren du hittat. Kapa till rätt bredd. Är formen inte riktigt 100%, kan man forma den rätt med hjälp utav en värmepistol. Sedan svetsa du dit dom nya bitarna i mellanrummet. Vet inte om det är så i alla vingar, men i den jag gjorde på detta vis, satt det ett rör i vingen för att stabilisera. Så det första jag gjorde efter kapning var att svetsa dit ett rör i mellanrummet, sedan påbörja svetsningen. Gjorde så på min celica -89 som finns på Realcar, en röd. Vingen togs från en Meganè. Lycka till!


Tack så mycket





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka