Interiör/ljudbygge volvo 240

Hej håller på att fixa till min 240. Nu e de dags att ge sig på interiören och tänkte börja bakifrån med baksätet har 2 10'' 1 12'' basar och 1 6x9(har också 2 slutsteg men de behöver inte vara med i designen=kan lika gärna va i bakluckan men de ser bra ut så de niice om de får plats där bak) i vardera dörr nu ska detta plastas och där ska helst vara plats för 2 personer först tänkte ja ha 2 sportsolar men de tar en himla plats sen fundera jag på att bygga in säte så de blir som gjutet i plasten där bak så nu vill jag ha så många råd som möjligt på hur det ska göras och hur det ska se ut lägg gärna upp bilder på bygge som ni tycker är snygga och vet ni nån guide hur man bygger det länka gärna det öppen för alla förslag:D När jag ändå e igång med ett styling foruminlägg finns de nån som monterar solfilm BRA i skåne? //Mvh Douglas Sterner



Svar på inlägget: Interiör/ljudbygge volvo 240



Ingen som har nån fiina ide'er? Finns de nån som har skrivit ungefär samma inlägg så säg gärna till:D


Vet inte om jag förstod rätt här eller ej, men har du 1st 12", 2st 10" och 1st 6x9" i varje dörr eller hur menar du?


Nja har 2 st 10'' basar och 3 st 12'' basar 1st 6x9 i varje bakdörr alltså totalt 2 st 6x9 och en 4'' i varje framdörr samma där totalt 2st 5'' kom med alla ide'er e öppen för allt där ska vara ljud och helst plats för någon o sitta kan göra det mesta i plastväg;) Så kom med förslag!! EDIT: men de spelar ju ingen roll att jag har 4'' fram för det var det där bak ja skulle fixa


Behov av baksätet? Annars kan du riva dän det och bygga in basarna där Eller bygga om baksätet till 2 sittplatser och i mitten plastar du till en snygg vägg som du sätter in basarna i.


Precis som markus mena i sitt andra förslag ingen som har några bilder påhur de kan se ut med 2 sittplatser o ljud i mitten?


Så nästa problem har nu kommit fram till en hyffsat bra bild i huvet hur det ska se ut Men när jag satt och fundera på vart och hur jag ska dra alla sladdarna kom jag på att ja jag har 4 slutsteg alltså behöver jag 4 feta kablar genom hela bilen men vissa har ju dubbla batterier så fundera på om det räcker att man drar en fet (som redan är dragen) bak till bagageutrymmet där det ANDRA batteriet sitter och sen kopplar man samma som vanligt fast bara en liten bit då ju så det blir paralellkoppling på batteriet?


Ja, du kan montera ett extra batteri i skuffen och låta den nuvarande "feta" kabeln sitta fast där istället. Sedan drar du pluskabel från det bakre batteriet till ett kopplingsblock och från kopplingsblocket vidare till vardera slutsteg. Tänk på att det då ska sitta en säkring i båda ändar av den "feta" kabeln, en vid varje batteri. Hur grov är den kabeln, area?


Biltema 8. Räcker det när ja ska dra det till ett ANDRA batteri?


Oj..... 8m2??? jag är inte expert på detta, men till mina två slutsteg drog jag 2x24m2..... detta skulle "nog" räcka enligt BRC..... en gissning är nog att du ska ha minst 30m2.... finns att kolla upp, beror ju på hur lång kabeln blir... rätta mig någon.... !!





FÖRLÅT!!!!!!!!!!!!! Har yrat totalt läste inte helt att han fråga efter area biltemas tjockaste är 24m2 och är 99% säker på att jag har 20 då men fortsätt gärna svara vilken kabel ja ska ha!!!


Biltemas grövsta "pluskabel" är på 30 mm2, den grövsta "minuskabeln" är på 21 mm2. Om du har en 20-21 mm2 kabel från främre batteriet så fungerar det att ha en sån med tanke på att det även ska sitta ett extra batteri i skuffen, jag hade dock hellre valt en lite grövre kabel (tex 30-35 mm2). Lämpliga säkringar vid båda batterierna är 100 A om du har 20-21 mm2 kabel, det är också den största rekommenderade säkringen för just den kabelarean. Sätter du 30-35 mm2 kabel så kan säkringarna vara 140 eller 150 A, den mindre säkringen till 30 mm2. Från bakre batteriet drar du en kabel till ett kopplingsblock, sedan från blocket går den kabel till vardera slutsteg. Vilka slutsteg har du, namn och modell? Vad heter basarna/högtalarna som alla dessa steg ska driva?


O K kanon jag ska kolla namnen på alla grejor i morgon men kan säga direkt att en av 12'' basarna är en FRR motion och ska drivas med ett mds m1 steg.


Ang kabel. tänk på att använda "Billjuds kabel" och inte vanlig grov "batterikabel" för risken är att du kan få kabelbrand :S en billjudskabel av lite godare kvalitet klarar av långa tunga belastningar, medans en "vanlig batteriekabel" tål samma belastning men under mycket kortare tid. hoppas du löser det bra!


Eh va? Vad svamlar du om? Två kopparkablar med en area av säg 21mm2 klarar av att leda samma mängd ström utan risk för kabelbrand oavsett om den ena är så så kallad "bilstereokabel" och den andra en vanlig tex RK. Grovleken på kardellerna spelar ingen roll om arean är densamma (vit dom kan vara olika hårt pressade, men sånt bortser vi från nu). Skillnaden som är mellan vanlig installationskabel och kabel för billjud är den att den förstnämda har ett hårade och mindre böjligt hölje, samt att den är billigare (för det mesta).





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka