Guide sökes för bromsoks målning

Hej, sökte i forumet efter hur man fixar till bromsoken, kom upp 100tals trådar men jag kunde inte hitta i någon hur man går till väga.. Det jag söker är alltså en simpel guide på hur man gör och vad man behöver inhandla. Kan börja med att säga att jag redan inhandlat färg "2-komponents färg för maximal hållbarhet. Tål upp till 200 °C Satsen innehåller - Rengöringsspray - 2-komponentsfärg - Anvisning Räcker till fyra bromsok" Vet att det följer med en anvisning och ja jag har läst den.. Men jag kan istortsett inget om bilar så förstod ändå inte riktigt. Det jag förstått är att rosten ska bort men hur mycket?, börjat med kniv och stålborste. Sen ska det maskeras, men vad är viktigt att maskera, beläggen och skivorna har jag förstått.. men finns säkert mer? Sen ska jag använda rengöringssprayen antar jag.. sprayar man bara på den eller ska man spraya och sen torka? Färgen ska blandas.. men stod att man bara skulle blanda så mycket som man behövde... hur vet jag det då? då jag aldrig gjort detta... Sen skulle det målas, vänta 15min sen måla igen, sen vänta ca 2h sen skruva på däcket men inte köra med bilen på 24h. Detta är vad jag förstått.. skulle dock vilja ha en lite utförligare guide.. behöver inte vara så avancerad men så att jag inte gör fel. Kan bara komma på att jag behöver en pensel, modell mindre antar jag? Behöver jag någonting mer? /Tribbe.



Svar på inlägget: Guide sökes för bromsoks målning



Hejsan! Kika på denna sida: http://www.soederman.se/Mekarguider/Bromsok.htm // Snigel


http://www.youtube.com/watch?v=o3mhq_Br . re=channel


En mycket bra guide, tackar. Undrar dock fortfarande över färgblandningen.. Tycker det är konstigt att det inte stod i anvisningen..(min alltså)


Går det att göra rent med en borste och sen varmvatten som dom säger i filmen?


Herregud, en årsförbrukning av tidningar...Hur svårt kan det vara, fram med penseln och dutta lite.


ja jag säger som nordström. Hur svårt är det? Borsta rent med stålborste och pensla på färg bara.


I filmen så sprayade dom ju.. då måste det ju vara bra med tidningspappret. Jag tycker iaf att det verkar logiskt. Tyckte det var en ganska bra film ändå.


Jag målade just mina ok med vanlig hammarlack, har läst om flera som gjort det med bra resultat så jag gav det ett försök. Väldigt enkelt att göra då jag 1: gjorde rent med stålborste 2: tvättade med svamp och vatten 3: gnuggade med en trasa och t-röd 4: målade. Får se hur bra och länge det sitter.


jag har målat mina ok på Lupon men röd penselbar hammarlack. Maskerade dom delarna som jag inte ville ha röda. Innan jag målade gjorde jag rent med en stålborste. Busenkelt och sitter jättebra. en liten burk bör räcka till alla 4!





Alla sätt är bra förutom hammarlack (silicon). 2K färg är bra men kladdigt, går bra att spraya motorfärg, om du målar gul eller röd är det bra att använda grå grundfärg först då dessa färger täcker dåligt. Beroende på hur skitigt det är, skaffa en stålborste typ smal gärna rostfri modell, även en gammal tandborste är bra att ha vid rengöring. Allt beroende på vilket resultat du vill ha. Lycka till /Tommy.


http://www.garaget.org/forum/viewtopic. . 1#p1566681


Vad är det för fel på hamarlack? Silicon skriver du, är det det som inte är bra? Mvh Tommy


jepp, det är silicon och att hammarlack inte klarar värmen om man kör lite hårdare en längre tid. Klipper in ett av mina gamla inlägg ang. detta:


Okay. Jag hade en bil som förra ägaren lackat oken med hammarlack. Det fungerade skitbra och sitter kvar på bilen än idag, ca 3 år sen jag köpte den men har sålt iväg den. Visst, det kanske inte håller på bankörning men normal körning borde det hålla? Skulle måla mina OK i dagarna, hade tänkt köra på hammarlack men jag tror inte jag vill chansa ändå. Som du skriver så är det ett h-vete att få bort ifall det inte blir bra. Okfästena har jag redan målat men det blir inte så varmt så det får vara som det är. Mvh Tommy


Jag har redan införskaffat mig färg. utan jag Sökte bara en guide på tillväga gångssättet. Har dock fått en längst upp som verkar bra. Så blir nog att gå efter den. Fick beställa ett begagnat ok idag så blir väll inget måla förens jag fått hem det. Tyckte redan att det blev ett stort lyft med bara färgade belägg.


Jag har målat flertalet bromsok, både blästrade och skrapade. Hammarlack som 2K okfärg, spruta o pensel. En sak som jag vill hävda först (efter att ha läst den där guiden) maskera gummin och skivor finns det ingen praktiskt skäl till. Den lilla färgen som hamnar på skivan ryker all världens väg när du bromsat ett par ggr, och färg på gummina har väl ingen dött av? Borsta o gör rent ordentligt, sen pensla på lite färg, gärna i 2 omgångar så de täcker ordentligt. Nått man kan göra är att man lossar oket och lägger de på skivan med tex papper emellan, då får du verkligen ingen färg där de inte ska va. Lycka till!


Okej, tror inte det ska bli några som helst problem det här. Är det någon som provat att göra rent med ångmaskin? Min mor har en som jag kan låna ifall jag vill.


vafabn,,., jag vbara tog en sliptrissaa... slipa ner och måla med hammarlack... blev kalasfint!


Det här med skivorna då? Det är inga dimmor att måla skivorna eller? Självklart inte slitytorna då det fattar tom jag. Är ju fruktansvärt när dom blir rostbruna. Slipper förhoppningsvis det om man målar med nån svart färg eller nått?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka