Xenon dimmljus.

Tjenna, jag hade tänkt skaffa xenon dimmljus till min golf och på samma gång då hade jag tänkt skaffa dioder som p-ljus i de vanliga lamporna som lyser ungefär likadant som xenonljuset i dimmljuset .. jag skulle vilja ha typ samma ljus som denna killen har på sin bil : http://www.garaget.org/?car=70775&image=1095985 .. Någon som vet hur många " K " det är på de xenon lamporna ? får inget svar av killen. Tacksam för svar / fabbe



Svar på inlägget: Xenon dimmljus.



Efter som att han inte svara så får vi aldrig veta, men jag gissar på 8000k p.g.a hur blå den faktist är.


jag tycker den är riktigt fet iaf men hur tror du det blir med säg 8000k i dimmljus och sen diod som p-ljus som höll ca 6000k i värme. blir kanske konstigt ? eller man ska behålla org p-ljus?


Orginal p-ljus bli pissgula om man jämför med xenonljus. Sätt i dioder.


en kompis sa att dioderna i p-ljus bara kommer lysa skitlite, mkt mindre än vanliga p-ljuset jag vill ju att de ska lysa typ samma som org p-ljus, altså lysa upp lika mkt i glaset dessa dioderna hade jag tänkt i p-ljus : http://www.xenonkungen.com/se/art/t4w-b . 1w-vit.php men min kompis sa att de skulle lysa mindre än org p-ljus.. hmm..


Då får du väl ha glödlampor där då. Dioderna blir mest blåa ljuspunkter och lyser inte upp något vidare. Men det ser inget vidare ut med xenonljus och pissgula glödlampor tända samtidigt.


hmm, hur ska man göra då för att det ska funka ? finns ju inte vanliga lampor som lyser blått.


Som sagt så lyser dioderna inte lika starkt som vanliga p-ljus lampor, men dom lyser ändå fullgott för att fungera som p-ljus! Värre är det med dioder i dimljusen, dom lyser inte mycket. Dom dioder som jag har testat som ska ha en färgtemperatur på 6000k lyser närmare 8000k, så dom går att passa ihop med vilken som av xenonlamporna. Tror att jag ska testa med 8000k i dimljusen sen och se hur pass det passar mot dioderna, nya xenonlampor kostar ju inte en förmögenhet om man vill byta sen.


Ang det där med att diod P ljuset inte lyser. Här är en film med skitkvaitet, men det visar iaf sin sak bra. Jag har först på endast parkeringsljuset. En diod med 5 st små dioder på, 59kr kostade dom har jag för mig, wegd typ eller vad dom kallas. Efter ett tag slår jag på halvljuset. 8000k.


okej men var har du köpt dina dioder i ditt p-ljus då ? isåfall väntar jag och ser tills du fått 8000k i dina dimmljus hehe





Vart har du köpt de dioderna du har som p-ljus då ?


Köp riktiga dioder och inte det billigaste du hittar så lovar jag dig att det lyser minst lika mycket som en vanlig 5w glödlampa. Diodhuset samt xenonkungen har ett brett urval.


jag har tittat på xenonkungen, men hittar inga förutom de jag länka det ska ju vara rätt sockel också så de passar. Hittade även här något, dock är det ju inga " xenon värmer " asså det finns ju bara enkel blå färg. men länka du gärna på xenonkungen


Sånadär har jag på lastbilen allra längst bak på släpet. Dvs 25m bakåt och dom kan jag se på dagen i backspegeln Har även likadan i mina p-ljus på både lastbil och bilen dock med en annan sockel, syns utan bekymmer! Men jag tog dom som var varmvita iaf, runt 4300K eftersom jag vill ha VITT ljus. Så mina lyser kritvitt.


g Dem här har jag! 79kr /st och lyser som ett as! Klicka på bild för länk.


Dioder mäter man inte i kelvin. Min köpte jag på hova.com tror jag. Men det är samma som diodhuset säljer. Finns här http://www.hova.com/vit-led-lampa-4-dio . -3058.aspx


Vilka var det du hade sa du ? samma som jag länkade från xenonkungen ?


men det är inte samma sockel som jag har, jag har vanlig ba9s sockel till mitt p-ljus xD


Dom du länkade från xenonkungen, dvs med 5st chipdioder. Jag har dessa längst bak på släpet. Sen har jag även likadan fast i en annan sockel på p-ljusen i personbilen samt lastbilen. Har även lagt en beställning på likadana till skylt- och innerbelysningen.


okej men då lyser de upp bra ? du har ingen bild när du har dem igång på bilen som du skulle vilja visa ?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka