Ta bort stötfångarlisterna på en 855 -96

Som rubriken lyder är det möljigt att ta bort den svarta överdelen på kofångarna på en 855 - 96 ? Är någon som har lackat dom i samma färg som bilen och nu har den lacken börjat flagna.. Någon som vet hur man får bort listerna eller något bra knep till att få bort färgen ? Tacksamm för alla tips



Svar på inlägget: Ta bort stötfångarlisterna på en 855 -96



är det ingen som vet om det går ? :S


Klart att det går. Du får ta bort underdelen först.. Ta bort nitarna i hjulhusen (3 stycken på varje sida). Obs! Om nitarna är av aluminium ska de borras ur. Om nitarna är av plast ska de slås av med hammare och kniv. sen Lossa skruvarna till nummerskyltshållaren (2 st). Lossa skruvarna till undre stötfångarhöljet (7 st) underifrån Dra ut nedre delen av stötfångarhöljet. Dra i ovankant av underdelen framåt. Den övre sitter sen med 6st skruvar bara att skruva bort dom sen är den borta. Jag skulle nog slipat bort färgen med ett ganska fint papper Spackla med ett plast spackel(Finns på biltema el okq8) sen slipat igen så att det blir jämt. Sen spruta på med färg som är avsett för plast kolla med billackerare om dom kan blanda till din kulör. eller meca tror att dom kan blanda oxå. Lycka till.


montana10:s beskrivning gäller bara där fram. Där bak får du ta bort hela stötfångaren ,den är i ett helt stycke där bak. Sitter 2 st bultar på undersidan av balken,den ena ovanför avgasröret och den andra ovanför bogseröglan(om sådan finnes) annars ser du säkert den. Sedan sitter det 1 st styrbleck på vardera skärm,på 854 kommer man åt den på vänster sida(sett bakifrån) innefrån bagagen nere i baljan.Den på högersidan får man ta underifrån,dessa behöver man egentligen bara lossa lite på om så skulle behövas. Man måste nämligen ta bort hela paketet med balk och allt för att kunna dela på den.


Jag glömde bak.


okej lät jobbigt kör på med värme pistolen istället, mycket smidigare





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka