Vart köper man orginalfärg från sin färgkod?

Hej, jag har en kapad volvo 740 som jag vill måla om. Men grejen är att jag bara vill måla om halva bilen eftersom framdelen är helt ok. Jag har en färgkod: 215-2 . blå. Och nu undrar jag vart man kan beställa just den färgen..? Hade tänkt att rolla bakdelen på bilen. (idiotförklara mig inte nu) Jag vill helt enkelt inte lägga ut allt för mkt pengar på jobbet och har ej kunskap om lack med spruta. Så jag skulle vilja få tag i färg som man kan rolla med alltså, med rätt färgkod. tacksam för svar.



Svar på inlägget: Vart köper man orginalfärg från sin färgkod?



om du ändå ska rolla bilen så e de slöseri me att köpa riktig billack.. bättre att köpa tex "mekanlack" på närmsta färghandel.


Finns det att köpa mekanlack med samma nyans som orginalfärgen?


Tror ärligt det blir snyggare om du rollar hela bilen istället för bara halva! Lär synas väldigt mycke om halva är lackerad o resten rollad!


Som svar på din fråga så vet jag att vi har en mekonomen här i stan som blandar.. kolla med din närmaste mekonomen. dom kanske kan hjälpa dig


Orginalfärg = volvo eller bilfärghandlare/lackerare


Håller med dig helt o hållet. Det syns om man bara rollar halva bilen, så ta några extra minuter o rolla hela


jag fick tag på org färgen hos laitis.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka