Bältessträckare?? Snabba svar om möjligt....

Ska meka lite med förar och passagerar stolen i min Vectra B från 94. Såg i haynes boken att där finns ngt som kallas bältessträckare och att denna skall säkras med en sprint innan arbetet påbörjas. Vad händer om sträckaren skulle utlösa. Och vad är det som utlöser denna. Är det kraftiga smällar eller vad.. Finns det ngt speciellt man skall tänka på??? Tacksam för snabba svar



Svar på inlägget: Bältessträckare?? Snabba svar om möjligt....



tja bältes stäkarna utlöses av ström så dra isär kontakte eller lyft batteripolen så är det lungt


jaha av ström... hmm det låter väl avancerat för min bil.... e du helt säker?


jag vet inte hurdet e i din bil men dom brukar gå på samma som airbagen isåfall


det var elektriska bältessträckare i vår gamla mercedes 190 från 85, koppla loss batteriet så är det ingen fara... lycka till


på opel forumet säger alla att det är mekaniskt bara.. inte el... har ingen airbag i min bil


kan mycket väl va mekaniskt de e de på volvo 740 iaf


Hur fungerar bältessträckare i 740? Är det bara en liten elmotor som snurrar ner bältet?


Den första sträckaren i 740 är nån historia med fjäder... Senare kommer pyrotekniska sträckare (kan ha varit i 940 först iofs., inte säker)


Alltså. Om jag har det i min 740 och jag sätter mej i sätet. Glider bältet ner nägra dm då eller? Finns det youtube film på det? Jag skulle vilja ha det om det inte kostar skjortan.





Vid en olycka så spänner bältessträckaren åt bältet för att hålla dig på plats bättre samt att om det sitter "lite löst" så slipper du "flyga" in i bältet utan den sitter hårt mot kroppen och håller dig på plats... ... så har jag fatta det... det du tänker på är dem där som jänkarna brukar ha på en del bilar...


Är det mekaniskt, så skall du nog försöka hitta hålet där du kan säkra den. (Glöm inte ta bort säkringen när du är klar) kolla där bältet sitter fast i stolen, eller karossen, nertill.


Vänta? Är inte bältessträckare så om man sätter sej i bilen så kommer bältet fram utan att man behöver sträcka sej?


Nej, en bältessträckare drar åt bältet vid tex en kollision så att bältet ska sitta tajt mot kroppen. Den funktionen som "räcker fram" bältet när man sätter sig i bilen vet jag dock inte vad den heter.


När du tar lös plasten runt dom yttre stolsskenorna kommer du se en liten röd plastbit i bakkant. den ska tryckas fast i ett spår längst bak på sträckaren, sen kan du lungt montera ur stolen. har dock monterat ut ett antal stolar utan att säkra och har aldrig hänt något. och en liten notis, din vectra från -94 är en "A". vectra B kom -96.


Finns ju bland annat på Mercedes SEC och där kallas den "bältesbetjänt" i alla fall...





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka