ET volvo 700/900

ska nu köpa mig compomotive MO6, och behöver beställa rätt ET. jag har kikat runt mkt men hittar inte riktigt, de ja hittar är ju olika, 20 - 25 är de jag har hittat men vad ska jag ha för att få min fälg snyggt i linje med bilen? tacksam för svar!



Svar på inlägget: ET volvo 700/900



Volvos Polaris är 7" breda och har ET20 (finns nån cm kvar till kanten), hur breda är MO6-fälgarna?


dom är 8" breda, blir dom 0.5" bredare åt varje håll då lr?


En 8" fälg med ET 20 är 0,5" bredare åt varje håll än en 7" fälg med ET20, ja.


då borde alltså ET 20 passa bra?


vad har super dtm för et??


vi säger såhär då, någon som vet någon bra ET/offset på en 8" bred fälg till volv 7/900 serien? har inte möjlighet att mäta de eftersom jag inte är hemma på ett tag, men skulle vilja beställa fälgarna snarast eftersom de e några veckors leveranstid! Tack på förhand!


ET20 borde funka fint tycker man, det går ju till viss mån justera med däcksbredden också... Har du ett lika brett däck på en 7" fälg med ET20 som på en 8" fälg med ET20 så blir det ju lika långt till det som tar i, då man i regel (glöm tyskstukade golfar nu ) monterar ett däck som är lite bredare än fälgen.


På mina super dtm jag hade så var det ET13 och fälgbredd 8,5 , Var inte många mm mellan fälgarna å fjäderbenen


ja gör så att jag mäter det när ja kommer hem, så ja får fälgarna maximalt ut mot skärmen





740,760 & 780 har ( 5/108 ) Org.Et ( ET25 ) Navhål ( 65,1 )


Sammanfattning original: ET25 på 6-6,5" breda fälgar ET20 på 7" breda fälgar Och då har man hyfsad marginal med däck som inte är mycket bredare än fälgen. 225 på 7" brett kan ta i lite om man har det lite för sänkt. Så tror ET20 blir lagom jag, dvs du slipper ev mecka med skärmkanterna om har en låg bil.


skärmkanterna är redan kapade så mkt de går, så finns ju någon cm till godo..


Volvo 700/900-serien har et25 som standard. Går att hitta på Bultcirkelguiden http://www.dackgrossisten.se/BultcirkelGuiden.aspx


tack!, men har nu fårstått att man kan ända på de om man vill fälgarna ännu längre ut om man kapar skärmkant, man vill ju ha fälgen så långt ut som möjligt. sett några som haft ET 13 på sina super dtm


passa dig från att ha dem utanför skärmkanten bara, det kan besiktningen ha synpunkter på. Men det går ju att byta däck innan besiktning!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka