Smakråd-sportstol i org 740

som rubriken..skulle vilja ha en rallystol i vinterbilen,den är dock helt orginal. endast en stol på förarsidan är aktuellt, för sitta sjysst under vinterns sjöishärjningar.. är det lite overkill!?använder ju bilen till jobbet och så.. vad tycker ni lite bonnraggarvarning eller skönt att sitta still?



Svar på inlägget: Smakråd-sportstol i org 740



Du kommer märka av sportstolen eftersom det inte är nån komfort alls i dom men kör på sportstol istället för halkig orginalstol


har sportstolar i min opel o det är väldigt obekvämt skulle inte vilja köra 5-10 mil o sitta i en sport stol


Finns ju sportstolar och sportstolar oxå.....Har haft Recaro och Cobra i nån bil innan och det går ju inte att jämföra med billiga så kallade sportstolar som finns på stylingbutikerna. Beror ju på vad du är villig att betala.


bonnraggarvarning med rally stol hmm haha.. förmodligen.. Smaken är som baken.. Jag sitter gutt i min rally stol iaf och har väl åkt som längst 50 mil enkel resa utan kramper i arslet... Bra att ha när man sladdar och leker.. mindre "skönt" att sitta i.. Men vissa som klagar kommer väl inte ens i dom


Volov 740 är ju så långt ifrån sport man kan komma


Sätt i två eller ingen.


Precis, att sätta i endast en stol är ju som att sätta alu fälgar på ena sidan och plåt på andra.


+1


Jag åkte tur och retur till sthlm (80 mil) med mina billiga fasta ridetechstolar i en brötig Renault 5:a, men jag överlevde faktist





Kompromissa och fixa en R-sport/Sport-klädsel till förarstolen (tidigare originaltillbehör, men nu från Artex via andra företag tex http://webbshop.l-m-r.se/index.do ). Räcker ju iofs bara med ryggstödet (enda delen som har någon funktion). Stol med överdrag: Random stol utan: Funkar faktiskt jäkligt bra, kraftig förbättring i sidostöd. Finns mycket beggade såna ute i omlopp + Att det är mer Volvoraggarvarning än Bonnraggarvarning


r sport klädsel. det är stort usch! bara far omkring över hela stolen och har sej. köp riktiga race stolar om du nu prompt måste ha sportstol, annars så köp skinn / halvskinn från 850 tex, skönare än 740 orginal iaf.


Jag kör sportstol i min vinterbil, jag tycker man åker 3 gånger skönare i sportstolen än i volvos äckliga insuttna original-säte, och när man slirar osv sitter man stadigare med tycker jag.


Äh, man sjunker ju in nästan 2dm "i" sätet. Så inte far man omkring överallt, om man inte är löjligt fet och inte får plats mellan kuddarna.


Det är själva klädseln som far omkring över stolen menar jag. Sämre skit rent ut sagt får man leta efter.


Det har jag faktiskt inte märkt av, men har använt rätt så friska klädslar. Det är ju tom nästan jobbigt att montera på och av dom för att de sitter så tight (ryggstöden). Sitt-delarna tycker jag inte är värda att nämna


Hur tänkte du nu? Det är ju för att han vill sitta fast ordentligt och inte för att det ska se snyggt ut. Sen fattar jag inte dom som hellre köper två ridetech stolar istället för en riktig stol... Låt bli eller spara lite till, om ni nu tvunget ska ha två.


Jag hade sportstol i min Volvo 740 jag hade innan och den var och är kalas. Har åkt över 80 mil samma dag och satt precis lika bra som om jag satt i soffan hemma. Sportstolen jag har för jag har forfarande kvar den och den står hemma sitter och spelar playstation 3 i den då det är svårt att hitta en liknade stol. Tidigare ägare till Volvon jag köpte sa att stolen kosta runt 12000 kr ny . Märket är BBS och är inte en fast variant utan kan ställas elektriskt med knappar och tack vare den har jag ingen nackskada då jag krockade med en buss och bilen vart helt mosad fram. Så det är skillnad på stol och stol kan jag säga då jag har försökt att hitta en till och kan tacka stolen att jag inte har nacksmärtor varje dag så den har jag sparat som minne .


En "sportstol" köpér man inte för att det är snyggt (eller bonnraggarvarning?) Man vill sitta still när man åker inspirerat och då är en riktig stol vägen att gå. Att säga att en race-stol är bekväm eller inte går EJ! Kalle 75kg sitter bra i ridetechs 1200kr stol men inte alls bra i en sparco evo3 plus medans göran 135 kg inte rymms i ridetechs tjoller men sitter perfekt i sparco-stolen. vilken har då dålig komfort? Stolar är som skor, dom måste testas om man ska hitta en vättig sittställning. Till TS, skaffa en riktig stol till vinterbilen så du kan sitta fast. Mitt tips är att köpa en beg. finare stol istället för en ny billig.


tänkte lägga mej i lite, mina sportstolar i rallybilen är bekväma när man sitter lutad mot hela ryggstödet å fastspänd i 6p-bältet men hur bekvämt är de att sitta på samma sätt i 80mil? mitt tips är därför köp nån begad stol med underrede som du kan slänga i dom gångerna du ska ut på isen å behöver sidostöd sen annars kan du ha orginal stol. tar inte lång tid att byta när du vet vad som ska göras





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka