Att göra vinge

hej jag har letat mycket och har ej hittat den info jag behöver, jag söker vinge men egentligen är det värd och göra en själv eller ska man köpa . så här ser ut min vinge som ni ser ganska liten vinge jag vill att den ska syans. så jag behöver lite tips och tråd.



Svar på inlägget: Att göra vinge



kan det inte vara en orginal vinge det här? då kan man hitta den på VW i såna fall. annars kan du bygga en egen vinge själv efter din egen smak, det kommer att ta tid men du lär va den enda sim har den 3 olika personer har jag sett bygga egna vingar o de var likade en av de är Mäki här på garaget o en som bygger på en honda civic o en annan


asså vingen är bilens orginal men jag vill byta den


din vinge på calibran är fint har du köpt den eller gjort den?


Har du jobbat något med att plasta glasfiber, bygga formar, spackla och slipa så kan du bygga din egen vinge som ingen annan har och som blir exakt som du vill ha den Det är garanterat billigare att bygga en egen men det är en hel del jobb men om man tycker att det är kul så är det garanterat värt det Eller så kan du göra som jag, köp en vinge och bygg om den då har du grunden att utgå ifrån sen är det bara jobba från det. Det ger en hel del mindra jobb samtidigt som den blir som du vill ha den fast då blir det ju lite högra kostnad genom att du måste köpa en vinge först.


jag är nybörjare och tycker om och göra en vinge vad är den lätste ämne man kan göra vinge av?? för en nybörjare?


vill dy synas så köp en EVO vinge? Titta på min, tro mig folk tittar


den är fin men jag vill gärna göra en själv, problemet är vet ej vilken är den lättaste ämne som kan andvända.


gör en form och gjut i glasfiber, det är det enklaste. Göra formen är dock inte lätt. Lättast är om du har en vinge som du vill efterlikna och så gör grundformen efter den.


Nej nej nej nej.. Men kul att folk har olika åsikten om smak. Enklas och framförallt snyggast är nog att hitta en stilren vinge på nån kännd stylingfirma.





Om du ska bygga en vinge använd en typ av frigolit som är fin-kornig och slipa fram den form de vill ha, lägg sedan några lager med glasfiber uppe på det för att få en hård yta. Sedan är det "bara" att spackla, slipa och lacka. Jag håller på att bygga en vinge till en kompis Calibra på detta sätt. Dock är den typ av "frigolit" jag har använt mig av inte tillräcklig fin-kornig så den spricker lite för lätt. Bygger den i flera delar, två "vingar" två kavlar och så "fötterna" sedan läggs det glasfiberväv uppe på det, sätter ihop bitarna genom att trycka några kraftiga stål-trådar genom dem innan vi lägger på polyester och väv. Fördelen med väg att den är starkare och det behövs inte lika många lager, så blir det slätare också så det behövs inte spacklas lika mycket. Sedan ska den lackas, om man vill kan man ju klä den med ett yttre lager med kolfiber om man vill ha den "locken" på det... Hoppas du fick lite svar på din fråga:)


jag surfade lite och fick tips på Bonocell? om man ska göra en vinge med Bonocell behöver man nåt mer till den?


Verktyg att slipa med, spackel, glasfiber och polyester är det enklaste. Bonocell kan du plasta direkt på utan att den smälter som t.ex. frigolit eller ecoprim gör. Så börja med bonocell, gör rätt från början så slipper du svära Kan rekommendera hyvlarna man brukar använda till gipsskivor, funkar klockrent på bonocell. Även brytbladskniv är fint att ha.


har fått samma tips från evilaudio och nu ska redogöra skis och se hur det går


Du har redan fått några tips här i tråden om hur man bygger en vinge från grunden. Som någon här sa bonocll plast är bra att använda som form eftersom det inte smälter av polyester. Om du vill se hur jag gick tillväga när jag byggde min första sak i glasfiber så kan du kolla i min projekttråd första sidan där jag bygger ett scoop till huven. jag förklarar ganska bra vad som behövs och hur man kan göra :)


du andvände frigolit bara för att göra form det hade jag inte tänkt mig, men kan man göra av bonocell och täka den med glasfiber eller?


Ja jag använde bara frigoliten för att får formen eftersom mitt scoop skulle vara ihåligt, hadde jag byggt en vinge hade jag gjort likadant som med scoopet fast då låtit frigoliten vara kvar inne i vingen. Bonocell är att rekomendera då den är mer lättarbetat och tål polyestern enda nackdelen med bonocell jämfört mot vanlig frigolit är att den är ganska mycket dyrare.


Självklart, och bonocellen kan du lämna kvar i vingen som extra styrka...


Ja håller förtillfället på att bygga 2 vingar till mitt projekt ... te 850 & Gulf Vr6an


skulle du kunna beskriva lite hur du kommer göra den och vilken matrial du andvänder dig av?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka