Kallgalv eller rostskyddsfärg när jag monterar antenn??

ska göra ett hål för en antenn på bilen. vad använder man för att på ett effektivt sätt stoppa ev. framtida korrosion? kallgalv känns ju smidigt att bara maska och spraya på... eller ska man köpa sig en burk med hederligt rostskyddsfärg och applicera?? (spray eller pensel spelar förressten mindre roll... det är långtids-skyddseffekten jag funderar på .. eller har någon tips om andra/alternativa rostskyddsmetoder?



Svar på inlägget: Kallgalv eller rostskyddsfärg när jag monterar antenn??



Kallgalv bör ju räcka tycker man att grunda med, sen på med bättringsfärg i bilens originalkulör. Mvh Tommy


så man bör ha färg ovanpå kallgalv?


Det är väl inget måste men ökar ju skyddet och ser snyggare ut. Fast det kanske inte kommer att synas i ditt fall. Mvh Tommy


Du menar efter att du borra hål antar jag? Borra hålen och sen smeta på lite färg, några omgångar kanske. Sen innan du skruvar dit antennen ta lite silicon lr nått och täta under foten så det inte kommer in vatten. Det bör duga.


nä kommer inte att synas, men man har ju gärna för mycket rostskydd än för lite... är kallgalv och zinkfärg samma sak... kan typ nada om rostskydd japp, ska borra ett hål och sedan fila upp det till fyrkantigt..om jag inte hittar nått fyrkantigt borr ;-)


Du kan även smeta lite smörj fett (kryp olja) runt i hålet precis innan du monterar antennen. efter att du rostskyddat med galv eller färg. /mvh soyd


Kallgalv å zink verkar vara samma sak typ.. jag körde på denna Mvh Tommy





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka