Lacka om huven, tips vore snällt

tjena garaget ! köpte mig en SAAB 9-5 V6 häromveckan och ägaren innan hade katter som klöst på huven så han har försökt putsa ner reporna så huven har nu en annan färg än resten av bilen. han har alltså inte sandpapprat utan använt någon form av putsare som slipat ner färgen på något sätt. den är mattare och ljusare än resten av bilen. jag undrar nu, hur pass svårt är det att lacka om huven själv ? jag är alltså ingen super snubbe med måleri kunskaper utan en vanlig snubbe som inte hållt i en sprayburk/spray pistol på ca 20 år. jag antar att den måste sandpappras ner och sedan lackas? jag har inte råd att lämna in den då det kommer att kosta på tok för mycket men samtidigt inte har kunskapen att göra det själv så jag kommer hit och här om det är värt det. jag vill ju ha en snygg bil i samma färg. kommer huven att få en annan färg än resten av bilen när jag lackar om den med tanke på att lacken på resterade är gammal ?



Svar på inlägget: Lacka om huven, tips vore snällt



jag jobbar som billackerare. så lför mig är det inga problem då jag gör det dagligen och har riktiga grejer . allt beror på hur bra du vill ha det. vill du ha det riktigt fint: om huven är skadad(alltså grova repor eller rost så måste det jämnas ut och eventuellt slip grundas. ) stenskott kan man jappa i med spackel då skall det endast vara spackel i porern inget runt. lite beroende på färg behöver du ha olika sandpapper. är det en silver färgad bil så rekomenderar jag att du börjar att köra över med p800 och sedan lite snabbt över hela med p1000. annars börja slipa med p500 och sedan p800. du måste åka och blanda färget efter färgnummret ( färgnummer står oftast någonstans i motorrum eller på B-stolpen.) annars kommer det bli färgsiftningar om färgen inte stämmer in exat. och om du verkligen inte vill att det skall synas så pollerar du framskärmarna jag hade rekomenderat för dig att du slipar ner den själv hemma, ser till att du får med dig alla kanter och gärna jappar i sten skott och eventuella skador. sedan åker du till någon mindre lackering och lämnar in den där.slipar du själv så halverar du kostanden. och varför du bör göra det är för att kräver lite talang för att måla du får gärna pm om du vill ha lite mer råd


tackar för ett införligt svar! skall absolut tänka på detta tack igen !


Fyllt i en massa stenskott på huven på min V70.Ska lämna bort den till polering till en duktig polare.Men jag skulle vilja våtslipa ner alla lagningar(stenskott)som alltid blir lite tjockare först. Hur gör jag bäst?


har du duttat i färg i stenskotten ? slipa med 1500 våtslip och slipkloss. sedan kör du över med 3000 våtslip för att få så bra resultat som möjligt effter polering. kör du grovare är det lätt att slipreporna syns


Tack!:)Ska prova det!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka