Lackering av plast

Tänkte försöka ge mej på att lacka om min smart själv på ett lite mer seriöst vis än epatraktor-rollning. Front, dörrsidor, baklucka och bakskärm är i hårdplast och även löstagbara vilket underlättar väldigt mycke. Så jag undrar hur jag går till väga med underarbete. Även med lackering för att få bästa resultat



Svar på inlägget: Lackering av plast



Slipa ner, plastgrunda, matta ner, lacka.


plastprimer innan lack?


yes annars fastnar inte färgen lika bra på plasten o kommer släppa om du börjar nöta på den


Vad jag har hört så ska man inte slipa plast för kraftigt?


du ska nog inte slipa med maskin då plasten kan bli för varm och sen bubbla sig... utan slipa lite lätt med ett vanligt sandpapper för hand.. sen primer, grund och lack... vet dock inte om man ska ha plastprimern innan eller efter grundlacken... någon som har svar på detta?


våtslipa!.. torrslipar du kommer plasten "resa sig".. bös även vara mjukmedel i färgen du ska lacka med!.. spricker väldigt lätt annars!.. är det lackat på plasten innan eller?


Jag tror inte du ska ha någon plastprimer om grejerna är lackade innan och du inte slipar ner till plasten, något mjukmedel behövs nog knappast heller då dina karosseridelar knappast kommer röra sej/flexa speciellt mycket. Slipar du ner till plasten alt om delarna inte är lackade innan så ska plastprimern på först av allt.


Vi snackar rena tunna plaststycken. Ingen brutal bil en Smart. Tror mer på våtslipa. Men de här med mjukmedel har jag läst om någonstans. Hur ligger de till med de och primer? Gärna svar från folk som kan sin sak.


antar att du ska våtslipa, sen plastprimer och sen grundlack.. sen om man har plast och ska skruva fast skruvar och bultar "på" lacken så kan det vara bra med mjukmedel annars kan de spricka om det är riktigt trälig plast:P





Har man slipat igenom färgen lägger man på plastgrund och sedan någon grundfärg för att stänga materialet. Mattar ner grunden lite lätt målar på med bas + klarlack. Man behöver inte våtslipa. Och man behöver inte ha mjukmedel i dagens lacker. Har man en helt plastren stötfångare (vilket dom nästan aldrig är) Så lägger man 2-k plastgrund på dom. Mattar ner grunden lite lätt och sedan målar med bas + klarlack.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka