Sprayburk vs lackspruta?

Dom sprayburkarna som man köper hos en lackerare/färghandel har riktigt bra munstycken (håller med föregående personer om det). Har man bara köpt färg på mekonomen/biltema mm så är det värt att lägga ut några extra kronor och köpa från en lackerare/färghandel Har lakerat om en hel framskärm med burk och resultatet blev skit bra. Gjrode på liknande sätt som Decibel gjorde.. alltså sprya - slipa - spraya - slipa.



Svar på inlägget: Sprayburk vs lackspruta?



Lite fel... sist jag köpte fick jag en pissburk för en 250 kr... gången innan en kanonburk för 179 kr..


Frågan är snarare hur mycket erfarenhet har du av att lacka med spruta ? Att det blir bra med spruta handlar inte om lacksprutan i sig, utan den som håller i den. Samma sak med sprayburk, fast den har mindre inställningsmöjlgheter och enklare att det blir någorlunda bra iallafall. Har du 0 erfarenhet av spruta så kommer det bli billigare med burk, då du kommer göra fel en heel del gånger. Med sprayburk har du i stort sett bara två saker att hålla koll på. avstånd och hastighet. Med spruta några faktorer till, luftmängd, vattenfri luft o.s.v. (kondens i kompressorn), hur mycket färg i relation till rörelsen på handen o.s.v. Massor att tänka på Många tror att man trycker in handtaget på lacksprutan, sen blir bilen som att självaste Chip Foose varit där...


Tack för svar, men blir lite svårt att lacka en hel bil med sprayburk?


Det kan vara lite värre ja Gör såhär istället. Om du behöver 5 liter färg till din bil och ska lacka med spruta Köp 7 liter, och använd de två första att öva och lära dig. På youtube finns massor med filmer vad du ska tänka på, dock på engelska men ändå mycket informativa. Räkna med 2-4 timmars provande innan du ens kommer lyckas med ett bra resultat på bilen


Detta har jag räknat med, men om man tex plockar loss motorhuv och övar på en hel del? det borde väl vaera helt okey att öva på?


Exakt håller me till fullo/





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka