L.E.D på bilprovningen

Jag vet att man inte får ha L.E.D/neon påslaget under bilen när man är i trafiken, men kan dom bli griniga på bilprovningen om man har ett kit under bilen när man rullar in?? nån som har erfarenhet av detta?



Svar på inlägget: L.E.D på bilprovningen



dom säger ingen om det..


Jag brukar säga att det är "arbetsbelysning" funkar alltid....


dom säger inget ! du kan ju ha det på utställningar när du ställer ut din bil


dom säger itne ett dret aldrig gjort när ja besiktat iallfall


vad står det på böteslappen om man får en av farbror blå då???


kan tänka mig att de räknas som om man bländar någon eller stör andra tafikanter men att man verkligen ska få böter kanske om man kör upprepade gånger omkring med dom på för på en parkering går de ha tänt men jag kan ju försöka fråga nästa polis som jag ser eller rent av gå in hos polisen och fråga


"Vad är det här för jävla lysrör, jaja det är väl bra att ha när man mekar antar jag" sa gubben till mig när jag besiktade förrförra Omegan.


Hahaha..


vadå har betydelse av färg vilka får man då ha och inte ha????? :S





I praktiken blir det olagligt så fort du placerar neon under bilen, oavsett färg (om du har tänt då alltså).


Ja jag har fattat det som att det är en myt att man får ha vitt neon framtill och rött baktill etc. Möjligtvis att man kan snacka omkull någon polis med det men man ska inte förlita sig på det. Det är något om antalet ljuskällor eller spridning osv. Men jag är inte 100% på det såklart, det är man sällan med såna regler, vettiga svar får man aldrig heller.


men i bilen då. får man ha det tänt i så fall???????? jag har nämligen bästellt 4 rör o undrar nu om jag då får andvända dom???? ps ingen svara på min första fråga angående kostnad i böter isf????? *snyft* utstött


I bilen får du ha L.E.D sålänge inte själva lampan syns utifrån.


och så länge de inte lyser blått fulla kupen, då kan dom också bli griniga..


okej men om jag sätter in 2 orangea neon under instrument panelen och två i bakluckan så tror ni alltså att dom inte säger någonting???


Jaså? dom har aldrig stannat mig för de iallafal


Om man skall långdra detta så kan man alltså skära hål i golvet å montera det inne i bilen å låta det lysa under bilen och plötsligt så e det lagligt eller


Nä då säger dom inget.. Innerbelysning får man ju ha o sätter du den under panelen så stör det ju inte andra trafikanter, oavsett färg. Du får ju köra med innerbelysning/kartlampa på om du vill..


du får inte ha neon inne heller om det syns utifrån (kan inte svara på hur det är om det INTE syns utifrån) så tex om du har under instrumentpanelen kommer det att synas och har dom inget bättre för sig så stannar dom dig (lite beroende på stad och polis). Det kan misstas för utryckningsfordon etc etc etc.... men som sagt, vissa åker ju runt som julgranar och blir aldrig stoppade ändå för övrigt, bara jag som tänker på dragontattoos roliga trådar ang. neon?? hah!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka