Sprayburk vs lackspruta?

Jag undrar vad ligger sprayburk för bar? När man ska lcka så ska ju det sprutas med ca 3bar tror jag men vad ligger en sprayburk på. Vad blir det för skillnad på resultatet om man andvänder en sprayburk istället för spruta.



Svar på inlägget: Sprayburk vs lackspruta?



Om du köper en burk på t.ex. en billack där dom trycker din färgkod brukar man få med riktigt bra munstycken. Med lite träning funkar en burk lika bra som spruta om det är mindre områden, t.ex. en skärmkant eller stenskott och liknande. Största problemet är oftast klarlacken, brukar bli svårt att få bra och bli endel våtslipning efteråt.


I vår färghandel så säljs burkarna med färdig klarlack i, alltså du behöver inte spruta på någon efter...


du får ALDRIG bra resultat med en sprayburk. färgspruta är det bästa.


Fel, du kan få bra resultat med färgburk men inte på stora områden. ska du lacka hela bilen så ska du använda spruta. som nån föregående skrev, sprayburk går bra på mindre områden.


vet inte va du har fått 3 bar ifrån!!!!! klarlack ska vara typ 2-2,5 bar och "vanlig" baslack typ 1,2 - 1,9 och vattenbas kan man ha ner till 0,8 bar... Och det går att få ett bra resultat med burk men jag skulle rekommendera spruta Funkar bra med en spruta från biltema för 350kr och en kompressor på 25L för Hemmalackering


Den här nya sortens bas som är vattenbaserad, alltså den på bruk är riktigt vettig. Det ska till en värdlös jävel om man lägger den färgen fel, men som någon sa så återstår problemet med klarlacken. Färgen måste täckas och lösningsbaserad färg på burk är inte bra. Framför allt är de hållbarheten, de härdar inte och får samma styrka som en 2K lack. Givetvis som med allt man gör med burk så måste man begränsa dess användningsområde, att lacka en huv med burk blir inte bra med en burk. Finishen på en mindre yta, backspegel, grill tex kan bli fullgod med burk om man gör de ordentligt och kanske mellanslipar några lager klarlack. Men du får aldrig styrkan.


Hur svårt är det att spruta en bil med en "mellanklass" spruta från biltema? Krävs det grymt mycket övning eller räcker det att man övar på huven och dörrar ett par gånger?


rent skitsnack. köper man riktigt billack på sprayburk å man kan lacka så ser man ingen skillnad om man lackar smådelar.


Medhåll... Jag har t.o.m. lackat en hel motorhuv med sprayburk, inte ens en lackerare såg att det var sprayburkslackat. Ser man till att ha rejält bra underarbete och är noga med HUR man lackar så blir det bra. Jag lackade i tunna lager, vattenslip efter några lager. sen klarlack och vattenslip och sist polering.





Ingen som har koll på detta?


jag har lackat ett par speglar på en bil men sprayburk. Blev som lackat i boxen det gäller bara att veta vad man gör samt använda bra sprayfärg





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka