Hur ska jag göra med gliporna i kjolpaketet?

Halloj! Jag tänkte plasta ihop skarven på spoilern med skärmarna på bilen osv. Spoilern har dålig passform så det är ojämna glipor mellan spoilern och skärmen. Ska jag spackla skarven med glasfiberspackel innan jag plastar över skarven? Tack så länge!



Svar på inlägget: Hur ska jag göra med gliporna i kjolpaketet?



Om du nu tvunget ska göra detta så bör du sammanfoga delarna ordentligt så att det inte finns någon som helst risk för att skarven spricker när du väl har lackat allt och kommit ut på vägen. Nita ihop spoilern med skärmen på insidan med nit som har stor skalle. Om du istället skruvar ihop det så se till att du använder mutter som är klämd så den inte kan lossna. Detta förutsätter ju självklart att du har en kant inåt i ovankant på spoilern där den ska fästas i skärmen. Sen spacklar du igen skarven så bör det nog hålla.


Tack för ett snabbt svar, jag ska tänka på det.


om du vill kunna demontera paketet så ska du inte nita fast det eller sånt, det är ren idioti i min mening, men det är upp till var och en. Såhär gjorde jag med min bakspoiler på skylinen när jag passade in den för att få bra passform i skarvarna:


Jag tror att glasfiberspackel kan spricka med tiden med tanke på vibrationer osv. eftersom det blir väldigt hårt när det stelnar. Men det är bara en fundering Om jag inte minns fel så har Plastic Padding ett spackel som är lite mer elastiskt, kanske funkar bättre?


utfyllnaden på bilden är max 3 mm på tjockaste stället, inga problem med det, och det ligger inte emot plåten någonstans och det kommer inte spricka mer än vad glasfibern det är lagt på kommer göra. däremot om man nitar fast bodykitet i karossen och spacklar skarven rakt uppochner så kommer det spricka garranterat förr eller senare.


I see! Jo jag antog nästan att det var det han hade tänkt försöka sig på. Men undviker man att spackla på karossen så borde det ju fungera! Vet ju dock inte hur hans glipor ser ut Kanske om man armerar med glasfiberväv? Jävligt pilligt enligt mig men...


Ta en titt på Eplamojje här på gorg. Hans videoklipp visar hur hållbart hans är...fråga honom hur han gjort vet ja.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka