lacka med kromfärgad tonings färg på blinkers

Letar efter en färg som kan efterliknas med de där glödlamporna som är kromade när dom e släckta och lyser orange när dom tänds. är nämligen så att jag vill tona blinkers på bilen så dom blir kromade efterssom dom är orange idag och det inte finns klarglas eller vitt glas att köpa till bilen. Med andra ord sån toning som till baklampor med silver eller chrome look att tona framblinkers med. någon som har lite koll på det.



Svar på inlägget: lacka med kromfärgad tonings färg på blinkers



tror inte ens att de finns.


men det e ju skumt! har lekt med tanken å klistra på kromad tonings film som egentligen skall vara till bakrutorna, utanpå blinkers glasen men det släpper väl efter lite regn antar jag.


hittade svaret på detta själv, fanns under kategorin kemikalier/bakljus färg på mekonomens hemsida. krom heter den å dom tar en hundring för en burk. stencoolt åker å hämtar imorgon.


varför inte bara köpa lampor som är silver? då blir det ju lagligt också. kostar inte så mycket mer


Grejen var ju att han skulle tona lycktglaset och inte själva glödlampan, om jag förstod det hela rätt. Vore kul att de en bild på resultatet...


låer som en smart ide, fast de låter inte som att det skulle bli ngt vidare bra:P inte i min fantasi


Dem som jag skall kromspraya är de lamporna som sitter under strålkastaren på bilden. hela den orange linjen skall kromas plus att jag vill kroma den lilla blinkersen på skärmen. Vill bara höja intrycket på bilen å vill absolut inte att den skall se stylad ut. vill bara spinna på mera krom efterssom den är mycket kromad redan! tycker inte att det som är orange på bilden passar in lästa att man kan använda den på glas å plast så man skanske skulle tonat bakrutorna med samma färg så dom blir limousine kromade.


finns det krav på reflexer fram? eller var det bara bak?


finns inga bilar med reflex fram... därmed inga krav heller!





jag tror jag har sett den där krom sprayen, och det vart silver, men funka som vanlig tonings spray,, dock var det inte snyggt och kommer inte bli det på din bil heller...


ok men du som åker amerikanare kanske vet någon sida med tillbehör te min bil


Jag skulle rekommendera dig att tona dem svarta istället.


Har du nu testat att tona? hur blev det isåfall? Om det aldrig blev av kan du alltid fixa vita blinkersglas plus vita sidoljus. Sidoblinkersen bör också finnas i vitt. Förövrigt skulle jag inte speja bakrutan med toningsfärg, blir dyrt och inte kul om den börjar rinna. Bättre att fixa solfilm. Nu är det knepigt men billigare och enklare att rätta till om det blir fel.


Jepp jag provade på blinkers glasen! men det gick åt skogen! blev inte bra alls så jag tog bort det igen. desvärre så är de flesta delar till denna bilen svårt å hitta utan jag måste importera. tona rutorna skall jag lämna in på proffs jobb då glasen är så välvda att det inte blir bra med amatör film! bara bubblar sig. var dessutom en mindre burk med spray än ja trodde! den jag beställde. å finishen på färgen blev inte silver i torkat läge. snarare matt grå.


Fel! inga probs alls att hitta prylar till den där Buick Park Aveny. Hansen bl.a. har det mesta i fråga om slitdelar och karossdelar mm. hittar du på jänkeskrotarna tex. Osby-skroten här i Sverige. Även din lokala Saabhandlare både ska och får fram prylar till den.


har du någon bra länk eller ett telefon nummer till någon som kan tänkas sälja delar? jag var inne på saab men dom ville inte hjälpa mig trots att jag har en GM kärra. Dom har bara vissa sorts gm delar till vissa ab bilarna och däribland inte till buick!


Går det inte att använda blinkers från någon annan bilmodell?


har ingen aning om vad det skulle vara då!


Men va f-n... Buick ÄR ju en GM bil och Saab handlarna är förbanne mej skyldiga att ha reservdelar till dessa. En kund till mej har just en sådan Park Aveny som du (bytte bakbromsar + bromscylindrar på den så sent som förra veckan) och jag har inte haft några som helst bekymmer att få loss delar från bland annat Bilcenter (Saab) här i Östersund. Minns att bakhjulslagret var dyrt som katten och det kom från Hansen. Även stötdämparna var svinit dyra då det är luft fjädring på den men dämparna beställdes på Autoexperten här i stan (Återförsäljare åt Hansen) En "hemlig elbox" byttes som fanns att få över disk från Saab efter någon dag och även en insats fram fixade dom fram utan probs. Edit; Din Buick är ju egentligen ingen direkt ovanlig jänkare, finns flera här i Östersund och på skrotarna finns dom oxå. Så visst katten måste du hitta delar, Osby skroten som sagt. Sunne USA bildelar och Pro Parts i Rättvik (han har även mycket nytt) är några heta tips.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka