Fixa valv i bakre kofångare

Hur ska man gå tillväga när man ska göra ett valv till för ett utblås till på andra sidan? De går ju inte bara klippa för kanten svänger ju in sen så man måste väll glasfibra efter klippningen sen eller nått? lägger in en bild, de är alltså en likadan uttagning på andra sidan som jag behöver! Kanske någon i Östergötland som kan göra de? mot en summa pengar förstås. Eller någon som kanske vet vart de finns att köpa en sån bit färdig till en Citroën c2.



Svar på inlägget: Fixa valv i bakre kofångare



Brukar funka skapligt om du kör med maskeringstejp där du ska såga så att du sågar "i tejpen". Det blir lite fransigt efteråt så man får sandpappra bort det. Sen på med plastprimer och lacka. Om du ska lämna bort det för lack och fix så blir det nog billigare att försöka hitta en färdig på nätet, vet dock ej var.. Använd kontursåg och när du har "sandpapprat" så ta på lite finspackel i de grövsta spåren, typ PP100 som finns på mackarna, innan du grundar. Självklart måste du även slipa efter att du spacklat, innan du grundar. Glasfiber o grejer förstår jag inte riktigt varför du funderar på, plasten där brukar vara en ganska seg sort som håller ändå.


Köp en extra såndär list, sen kapar du ur valvet och plastar in i din nuvarande.


har ju letat på nätet efter en med 2 i men de är svårt att hitta tror inte de finns att få tag i ens i utlandet, anldningen till att jag tänkte på glasfiber är att som du ser påbilden så går är det ju inte bara utsågat i valvet utan de är även en liten kant som går in en sådan måste ju finnas på andra sidan med! du har en poäng där bara ta ut den ur den och sedan på med den i den gammla. men de bästa är nog att försöka göra den själv först, de är ju bara dendär kanten som gör de lite jävligt!


Mitt tips är ju att kapa upp en vanlig måne på andra sidan och sedan slipa bort kragen på befintlig måne. Absolut bästa och enklaste lösningen. Plasta en krage låter oerhört överambitiöst.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka