Lysa upp akryl skiva, hur?

Har hittat färdiga ljusskyltar på ebay, men jag vill tillverka en egen. Ljusskyltarna jag menar är en sådan: Tänkte köpa mig en akrylskiva och kapa till i ett mått som passar bra. Sedan ska det fräsas ett eget mönster. Nu till frågan: Hur får man skylten att lysa upp?



Svar på inlägget: Lysa upp akryl skiva, hur?



borrar väl i dioder i en av ändarna lr?


Antingen så gör du som Amazon säger eller så gör du lite mer avancerat och bygger en liten grej du sätter ovanpå skivan och lyser upp gravyren. Båda sätten funkar och dom funkar nog lika bra med


tror ju de blir mer cleant med ett par dioder inborrade underifrån som lyser upp det än o ha nån "armatur" ovanpå.. men de e ju smaksak o vart man har tänkt o ha den.. inte vet ja kanske vill ha den som tavla hemma lr vad som?


på bilden du länka så ser de ut som att dom lakera platets ovansida sen graverat och så har dom ljuskällan bakom.


Ja, det kanske går, funderade på det alt. en liten ledslinga kanske.


Jupp, det är exakt en sådan jag menar. Köper man färdiga skyltar så är det en sån man får med och den sätter man bara fast skivan i så funkar den som både ljuskälla och upphängning. Att borra i akrylen är lite småfarligt eftersom det spricker väldigt lätt och sen måste du ju ändå bygga något för att dölja dioderna och då är det smidigare att bara ha en sån "armatur" från början istället. Men ja, det är billigare att borra och sätta i dioder sålänge man inte sabbar skivan och måste köpa en ny


Visst är det praktiskt om man ska hänga upp den på väggen, men i det syftet jag är tänkt att ha den så fyller inte upphängningen någon funktion, skylten är större än önskat och den ska sitta i bilen så det ska vara 12v ist för 220v Tänkte att jag skulle kapa till storleken först och sedan borra och ta fräsningen sist, lite tråkigt att ta borrningen sist och hela skivan spricker


Jo det var det jag menade, lite segt att göra allt jobb ogjort Men kör på det och kanske går det att fräsa ur helt och sedan limma dit dioder med epoxy för att på det viset slippa borra ?? Alltså fräsa ur jack i skivan så att det ser ut såhär: ____ ____ ____ ____ ____ ____ I I__I I__I I__I I__I I__I I I I I I I I I____________________________________I Och sedan limma dit dioderna i hålen med epoxy ?? Liksom "gjuta" fast dom i hålen med epoxy som "cement"


Det skulle säkert gå minst lika bra det Får skaffa mig några små provbitar och jämnföra resultaten mot varann





Måste väl vara rätt smidigt...ta en trälist i samma tjocklek som plastskivan och borra hål i i för dioder. Dra kablar på baksidan av trälisten sen lägga två platta antingen stålskivor eller trä utanpå så själva tavlan går in imellan dom ända upp till listen med dioderna i. Går väl göra mer eller mindre seriöst/snyggt. Men själva principen är ju bara att man har en ljuskälla i ena änden av plattan. Edit: Ska skylten stå upp så ha bara ljuskällan nerifrån så kan skivan ligga löst i. Då är det bara byta plastskivan om du tröttnar på motivet.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka