Dålig passform på spoiler (ojämna hjulhus)

Jaha då var det dags igen. Jag är rätt ny på det här med skruvning så jag behöver lite råd. JAg har en mr2 som jag ska sätta fast en borderfront på. Jag visste att passformen var dålig. Men det är ok då jag vill lära mig at modifiera och trixa osv. Problemet är att hjulhusen inte blir jämna. Alltså de förljer inte en jämn kurva från skärmkanten och ner till spoilern. Jag vet inte bästa sättet att få detta att jämna ut sig på bästa sätt. JAg har tänka att kapa till en plåt 1mm tjock som är 2cm x 20 cm och punkta fast i skärmkanten och sen böja den så att formen blir som den ska vara och slutligen popnita fast den i kanten på spoiler. Slutligen plasta igen alltihop. Jag hoppas ni förstår hur jag menar. JAg kommer att lägga upp en projekttråd i kväll med blider osv. MEn skulle vila ha lite tips på hur ni skulle ha gjort (om ni nu förstår min halvdåligabeskrivning av problemet) Tack så länge!



Svar på inlägget: Dålig passform på spoiler (ojämna hjulhus)



Går det inte att göra ett "spår" i bakkant av stötfångaren och sen dra ut kanten dit den ska vara och sen plasta igen mellanrummet som blev? Men som sagt, svårt att se utan bilder. Mvh. David.


Jag jobbar just nu på ungefär samma sak på min prelude fast bakstötfångaren och jag kan lova att den passformen var inte att leka med . Jag har löst det genom att först sätta fast fronten som den ska sitta när allt är klart sen plastade jag fast den. Humm det fins lite bilder i min projekttråd som du kan kolla på så ser du vad jag menar. Skillnaden för dig kanske är att du inte vill plasta ihop karossen och fronten och då är det bara att skära upp glasfibern sen spackal och slipa så får du en bra skarv och ett jämt och fint hjulhus





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka