Ska man spraya eller rolla en bil mattsvart?

Och då menar jag inte spraya med spruta utan med flaska (har ej tillgång till lackbox/ställe att lackera med tryckluft). Vad blir bäst resultat av dessa 2? Och ska man ha nån matt klarlack på också eller ska man köra på bara färgen?



Svar på inlägget: Ska man spraya eller rolla en bil mattsvart?



Antar att du ska ha den till någon form av ratrod eller liknande.ja hade nog sattsat på spray ca. 3 lager. När man rollar så blir det små luftbubblor o färgen där rost kan få fäste. Men spray några lager funkar nog fint, se bara till att inte spraya för mkt eller för nära så du slipper rinningar. Klarlack vet jag inte riktigt om du ska använda,blir antagligen lättare att få den ren men ser inte riktigt varför eftersom den ska vara matt.


Ok, enda negativa med flaska är välle att det krävs typ 50st men annars är det nog fan bra. Klarlacken tänkte jag mest på för vi hade gamla militär lastbilar på mitt f.d. jobb och dom räckte det med att man typ bara tog på så sög färgen åt sig allt fett och liknande. Och det med luftbubblor och rolla, kan inte det bero på hur tjock/tunn färgen är blandad?


Det är bättre om du sprayar och sedan polerar upp med hårdvax efter några veckor för att få en jämn yta. rollar du så får du en yta som är ungefär lika ruggig som en dörrmatta.


Hur rollar du mina har blivit släta och fina . haha


Men det ska det ju inte bli ifall man rollar - slipar - rollar - slipar, eller? Och mattsvart på sprayburk, biltema färg?


jag hade nog rollat! lättare att få det att täcka!! tunnar man ut färgen tillräckligt så borde det bli slätare!


Precis va jag tänkte också, vad kan man spä ut färgen med? Eller det kanske man ska be färghandlaren om när man köper färgen?


någon förtunning av något slag, jag använde en färg till caddyn som skulle spädas mad lacknafta!


Finns ju färg på biltema som går o rolla med





skulle ha rollat jag gjorde det med jettan när vi målade den primergrå å färgen har ju en tendens till att flyta ut å bli relatift fint sen när det är mattsvart så ser allt bättre ut oxå än vad det igentligen är bara se till att ha en skummgummi roller så blir det bäst


om man är lite grym kan man köpa en sån eldriven färgspruta på biltema och lägga lacken med, har sett ett par exempel när detta gjorts och det blev riktigt bra. har dock aldrig provat själv.


Rolla med skumgummiroller


Vad heter den?


Jag skulle, om det nu är ett "rat-rod" projekt, köra biltemas stålprimer och deras mattsvarta färg med skumgummi roller. Bild från när detta gjordes med volvons huv Ett lager primer


Först rollar ru bilen, slipar och rollar en gång till, sen slipa igen å på med ett lager med sprayfärg Brukar bli ganska bra resultat då





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka