Början på lackering

Hejsan! Ville bara höra mig för lite om folket som kan de här med lackering etc. Om dem tycker det är lönt att lacka om en volvo 850 GLT -93. Där finns röst med dock ej så mycket som där i vanliga fall brukar finnas. Vad ska man då göra mot rosten? Jag har tex egen lackspruta och vill pröva detta men vad jag läst är de inte bara att slipa ner ytan och sen bara på med färgen:O. Om man uttrycker sig så ^^ Har ni något tips om billig lackerare i värsta fall pm:a mig! Tack på förhand!



Svar på inlägget: Början på lackering



Klart det är värt det, men det är mycket jobb;) Det bästa att göra mot rosten är att blästra, och om det är i skärmkanter så är det lika bra att byta skärmar(om de inte är små rost). Slipa, grunda, bas sen klarlack (väldigt snabbt förklarat)


Slipa bort rosten helt eller blästra! Allt ska väck annars kommer de tillbaka som ett brev på posten På med nått bra rost skydd ( Hagmans Ca Primer använder vi på lackeringen) På med spackel där de behövs, riktningar osv som man tänkt göra. Slipa, grovrikta med 120 papper, gå sedan över till 240p. Använd slipkloss till större riktningar då de är betydligt lättare att få de rakt. Sedan så ska de på någon slags slipbar grundfärg som läggs på med spruta. 3 rikliga lager brukar räcka om man gjort en skaplig riktning. Finns på sprejburk också men brukar va kladdigt och slipa. När de sedan har torkat och genomhärdat så är de bara att börja slipa igen. 240-500p beroende på hur bra riktat de va tidigare och avsluta med 500-800p Se till att alla repor från 240p är borta annars kommer de synas när lacken läggs på. Sen är de "bara" att lacka Nu gick jag bara igenom några steg lite fort men hoppas de hjälper lite iallfall. Är aningen trött i huvet efter att slipat en Mustang plåtren idag så de kan va nått jag missat! Usch hur de kan se ut under 10lager färg och 1cm tjockt lager spackel





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka