Hjälp mig att bli rekondare..

Från att bara någon månad sen tvätta mina bilar med diskmedel, så har jag fått intresset att bli rekondare.. och fattar inte hur jag kunde tvätta med diskmedel? hm.. Söker tips om medel utvändigt och invändigt, polering av lack, glasytor, internetsidor m.m alla tips och förslag är välkomna.. söker även en tvätthall att hyra.. Nu när jag blir av med jobbet så ska jag gå en rekondkurs, sen är mina planer att skaffa en hemsida där jag visar upp mina bilder på bilar jag polerat upp, vilka produkter jag använder m.m sen försöka få mig en sponsring av något företag genom att länka via hemsidan.. Försöka få folks uppmärksamhet och få in en rutin, skaffa schema? prislista? och kanske sen om några år starta eget :) haha, nja lite långtsökt jsut nu men tanken har slagit mig.. brinner verkligen för bilvård :) verkligen roligt.. här kommer mina nybörjar bilder från min brors v70.. försöker uppdatera så mycke som möjligt med bilder och svar, kanske inte blir så många bilar nu i vinter om jag inte får en lokal att vara i.. bilen är enbart vaxad med turtles flytande hårdvax.. vilket jag fått lära mig att det är inge vidare.. före Efter.. hm :p eller före :D före före före före före, kan tilllägga att dom har hund om det inte syns :P före Nu har ja avfettat hela bilen, insektsborttagning och fälgrengöring och schamponerat hela bilen, en vanlig tvätt alltså. Ingen polering.. Efter.. Har nu polerat in vax me maskin, så kanterna runt dörren och så är kliniskt rent :P Valde att ta kort utan gummimattorna.. men nog är dom rena också :P Pedaler rengjorda, men fick slut på textiltvätt, så ska köpa nytt och testa ett annat märke.. nyvaxad me maskin.. vaxad me maskin.. lite tyreshine också :) funkar riktigt bra kommentera gärna



Svar på inlägget: Hjälp mig att bli rekondare..



Ser riktigt bra ut! Ser nästan ny ut nu ju:P Vad använder du för medel?


Vad fint det blir! BRA JOBBAT!


Tack testar lite olika medel för tillfället, men nu använde jag turtles flytande hårdvax.. en liten röd flaska, kan användas på plast också.. så bekvämt det iaf..funkar kanon också, så funderar på att köra me detta medel framöver..


Tack tack är väldigt noga


Vad tar du för en helrekond?


hehe, har några på tur.. så funderar på att göra en prislista.. jag är ju ingen expert så billigt blir det iaf.. invändigt och uvändigt me vax me maskin så blir det 700 kr..


Vart bor du? Satan va bra jobbat!


Tack i Västmanland, Norberg.. men börjar bli lite snålt me tid ändå nu, blir kallare ute och har några på tur.. synd att man inte har en lokal, kan boka in en tid nästa sommar ;P haha


kul att nån har tålamod iaf ... skulle få ryck och tvätta nått i 6-7 timmar





Bra gjort så riktigt fin ut efter behandlingen.


Jasså! Då vet man vem man ska fråga om man vill ha bilen polerad ^^ Grymt bra jobbat!


Du skulle ta dig an min Jetta, tro mig du skulle döda mig


Bra jobbat! Det är ett jävla pill med polering osv.. Körde hela Escorten utan maskin förra sommaren, det tog hela dagen ( runt 7 - 8 timmar där ) Då skippade jag interiören, skymmda lister runt dörrar osv.. Körde Sierran med Maskin lite halvslarvigt för ett tag sen, och vilken skillnad ! Blir nog att köra en till riktig polering innan vintern, och rusta upp underredet lite..


Så du har alltså polerat en bil med "turtles flytande hårdvax"? duuude - det finns 110000000 miljoner tvättrepor kvar efter ditt arbete att verkligen POLERA bort med ett bra polermedel eller rubbing. Tips: Ta en STARK arbetslampa på 500w eller 1000w och lys rakt på lacken. Fota sedan i "motljus" så lär du finna tvättrepor överallt Men visst, i mulet väder på håll så ser den ju blank ut. Men det finns mycket mer att hämta i den lacken.


Jag tror jag vet vem som kommer få polera min bil sen när den är klar! Satan bra jobbat!


Ungefär så ser min audi ut... Vad är ett bra rubbing/polermedel då? Måste rädda audin till våren så vore bra att veta.


kanske skulle passa bättre som projekttråd.


Rekondat o rekondat vet jag inte... hade detta varit på mitt förra jobb hade chefen avrättat mig om jag gjort det långsammare än 2h för tvätt, invändigt, motorrum, däck, fälgar, vax, avtorkning..


*tips* Gå in på http://www.prorecond.se/forum/index.php . c41c937a31 så får du se hur du kan göra för att få bilen både renare invändigt och bättre i lacken.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka