Byta s60 grill.

Hej. Jag tänkte köpa en ny grill till min volvo s60. Typ en sådan grill har jag tänkt mig:http://www.scstyling.com/ProductPopup.a . B_2237.jpg Det jag undrar är om det är enkelt att byta den själv? Någon som kan förklara lite lätt hur man gör för att byta? Mvh



Svar på inlägget: Byta s60 grill.



De sitter väl med flikar som man måste bända bort bakirfrån så att säga. Men får ju öppna huven och sen sticka in en mejsel för att komma åt.


Lättaste sättet är att ta bort hela fronten


ta bort fronten


men varför bytatill en sån grill??XC grillen är ju det snyggaste du kan ha..


När du öppnat huven så ser du 5st plast nitar (tror d e 5 st) som sitter i ovankant på fronten, tyck med en mejsel mitt i dom så släpper dom så att du kan pela upp dom! sen e d bara att försiktigt bända fram fronten lite å lossa grillen!! Lycka till!!


Känns som att det blir mycket jobb om jag ska lossa hela fronten?


Behöver inte plocka av hela fronten.. bara släppa den i överkant, gjort på 10min å plocka av grillen!


jaha okej.. ska kika på det sen. Har inte köpt någon grill än men likabra att kolla upp det.


jag skulle plocka bort höljet/stötfångaren. 1. öppna huven för att ta bort 6 svarta clips 2. bakom p-listerna sitter en bult 10mm eller 12mm beroende på årsmodell, under strålkastaren kan man säga, lite längre åt mitten hållet. 3. beroende på årsmodell, så har du endera en skruv i hörnet mot framskärmen. eller så har du en skruv typ 10-15cm ner. om det är andra alternativet så skruva upp för att sedan slå in skruven så är den lös. torx 25 är det som gäller på punkt 3 oavsett årsmodell. 4. eventuellt har du popnit eller ett clips underifrån på höger och vänster sida ibland ingenting. när dessa 4 är gjorda bara att lyfta bort höljet och tjillivipp så kan du byte grill hur enkelt som helst.





Det räcker att du gör som dieselknackare säger, du behöver inte plocka loss hela fronten. Har själv bytt flera gånger på det sättet..


jahaja okej.. Då blir det att testa det, eller testa och testa, göra det. När jag köpt mig en annan grill. Och om jag inte gillar hur det ser ut då är det ju bara att sätta tillbaka den gamla igen helt enkelt. Verkar ju inte så jääättesvårt iallfall.


väldigt enkelt att byta, ta fram en kvin eller skruv mejsel, sitter fast med 6st clips har jag för mig, går på 40 sekunder


okej.. men är det inte lite svårt att komma åt clipsen då? jag har inte tittat på det än men..


men för fasen gå ut och öppna huven och titta in så ser du ju själv? rätt om du har tummen mitt i hand så har du väl ögon att se med?


Tyst me dig din lilla fikus som kommer här och spelar tuff. Jag har inte bråttom så jag kan likaväl sitta här i lugn och ro och fråga vad fan jag vill.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka