Tonade baklysena- fick rinningar.

Skäms över tanken att behöva förtälja er om detta men dum som man var så tonade man baklysena utomhus, i brist på garageplats och med modet på topp! Som rubriken antyder så fick jag lite rinningar och undrar därför följande: Kan man få bort dessa på något vis, om isf hur? Spontant tänker jag våtslip men det låter fel.. Är det enda man kan göra att antingen leva med det eller ta bort toningen och tona om? Tack på förhand, sista gången jag lackerar utomhus.. Att man aldrig lär sig.. /Grotesk



Svar på inlägget: Tonade baklysena- fick rinningar.



Våtslipa och polera skulle jag testa . Blir det inte bra så är det väl bara att kasta på lite ny färg?


Tänkte detsamma. kan ju göra det i vetenskapligt syfte faktiskt, hehe. Vet du om man, om det skiter sig, kan ta bort toningen med Aceton? Någon annan som vet annars? Vill minnas att jag läst det någonstans..


mekonomen har väl nån spray o ta bort toningen med annars bör de funka med lacknafta thinner t röd kanske.. frågan e ju hur glad plasten i bakljusen blir av dessa medel.. t röd bör väl inte vara några problmen.. prova med lite "klenare" medel först innan du kör på för starka grejjor ifall du vill att de inte ska bli blekta o fula..


kör du me thinner lr liknande har du å göra en bra stund.. men finns nått som heter x-mek som e grymt bra.. en liten spray flaska som e vit.. bara spraya på å väntaen stund så rinner de i stort sett av.. sen ere bara torka av de sista å börja om


köp tonade lyktor till nästa gång


Att du fått rinningar har väl inget och göra med att du lackat/tonat utomhus? Varit lite kåt med sprutan helt enkelt..


håll dig borta från T-röd bara då det kan få plasten att spricka upp..


går prima med våtslip o sen ett lager till med färg det funka alldeles utmärkt för mej iaf


Våtslipning och polering is the shit.. är rinningen tjock kan du använda ett rakblad och skrapa den, ha rakbladet i 90° vinkel och skrapa över droppen som runnit, då får du bort det värsta, och sen är det våtslipning med ett mycket fint våtslippapper och efter det så kommer toningen att bli vit/matt, men det får du bort med en polering..





Råkade ut för samma sak, toningsfärg har väldigt lätt för att rinna och lyktorna satt mer eller mindre limmade så jag maskerade och körde på färgen,såg ut som fan, tog och slipade det med fint våtslip papper sen körde jag med autosol på fin putstrissa och sen ett lager med klarlack, blev finare än nya


Det jag tänkte var ju att möjligheten att hålla avståndet var i princip obefintlig så jag fick således stå nästan precis framför. Men visst, jag var nog tyvärr lite småstressad också.


Tack som fan för alla bra tips, det blir till att fixa det snarast då. Uppskattas. /Grotesk


Har lackat både lister på bilen och tonat ett gäng baklampor utomhus och det har då inte varit några problem trots en del blåst Gäller att ta det lugnt.. Hade också satsat på våtslip och polering till en början i alla fall. Hoppas det blir fint.


Jag är väl helt enkelt inkompetent då, hehe.. Nej men problemet var nog främst att jag försökte kompensera blåsten genom att ställa mig närmare och försöka göra jobbet snabbare. Dum är man. Jag ska testa det till helgen. Tack ska du ha. Tycker det faktiskt blev snyggare än väntat, fastän jag tonade mörkare än jag bestämt från början. Men vitt + svart är aldrig fel. Får slänga upp en bild när det är ordnat!


fick samma problem, åkte till mekonomen o frågat dem för jag hade köpt spryen därifrån o då sa de att jag ska köra med vanlig olja, motorolja alltså. provat det o det var hur enkelt som helst, d försvan på en gång men ladda gärna upp en bild på det marcus





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka