E märkta ljus går igenom beskningen?

hej undrar om e märkta ljus går igenom beskningen? tex angel o andra baklampor? för angel eyesen har jag inte bytt ut glödlamporna i så undrar om de som sitter i är godkända vid bes eftersom de var e-märkta från början. lär väl inte bli problem va?



Svar på inlägget: E märkta ljus går igenom beskningen?



Det är själva lampglaset inte "glödlampan" som skall vara E-märkt och i rätt categori. /Tommy.


Så länge dom är e-märkta ska det inte vara några problem. Mvh Eva.


jag hade en gammal golf förut som va köpt nå snyggare lampor till, dom va e-märkta men såg lite för fräsiga ut för att gå igenom va jag rädd. så jag ringde besiktningen å frågade och dom sa att de va skitsamma om dom va emärkta eller inte, skulle va orginal annars gick dom inte igenom!


Där har dom fel.. Har man E-märkta lampor och de glödlampor som ska sitta i kan dom inte säga något.. Oavsett om bilen är helbilsgodkänd eller ej. E-märkning är ett bevis på att det är testat och lagligt..


Mina e-Märkta bakljus gick inte igenom då det saknades reflex i dom. Besiktningsmannen sa att det inte spelade någon roll om dom var E-Märkta för de var tillverkade utomlands och då gällde andra kvar eller nått .


ja det beror på var handlar man nåstans.. men SBP e ju lite taskiga ibland.


Vissa bakljus levereras med separata reflexer som måste monteras på bilen för att dom ska bli godkända hos sbp.


precis som >Babian< säger, visa baklampor är E-märkta men man behöver ändå separata reflexer som måste monteras på bilen och dom får man med lamporna oxå.


E-märkning har ingenting med godkännande i sverige att göra. Det är en ECE standard som används i europa. Kolla på dina lampor, bakom E;et står en siffra, den talar om vilket land lampan är typgodkänd i. Vanligast tyskland eller spanien. (sen kan eu-länder ha ytterligare regler utöver e-märkningen, bl.a. sverige) Vad står det på dina lampor förutom ett E ? DR ? HR? siffra ? Det är till trådskaparens glädje kan jag anta att det är 10ggr lättare att få igenom ett par e-märkta framlysen än ett par pokemon-baklysen...





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka