Ta ur en bakruta och sätta på den igen?

Hej, jag undrar hur man tar bort rutan från en bil och vad den sitter fast med och sen hur man sätter på rutan med något speciellt lim eller nåt?



Svar på inlägget: Ta ur en bakruta och sätta på den igen?



vad för bil?


spelar det någon roll? asså menar från och med att ta bort själva rutan från bilen och sätta på det sen runt bilen och allt annat är borta kan vi säga.. men spelar det roll kan du berätta vad och varför?


Det spelar roll eftersom vissa är limmade å vissa sitter i klämlist


jaha men kan du då förklara hur man gör med båda då? haha


Lånar tråden lite om det är lugnt. Men om den är limmad, kan man själv plocka ut och montera i rutan, eller ska man lämna iväg det?


Dom limmade brukar man "såga" bort med hjälp av en tunn ståltråd eller liknande , så man liksom skär bort limmet . Ungefär som man delade modell lera på dagis Är det på S40in så är den garanterat limmad. oftast äldre bilar som har klämlist och då ser man hur man ska göra


Det är inte så bara att få loss en ruta hel när den är limmad, brukar oftast spricka. Mvh Tommy


Jag har skurit ut rutan på min honda prelude den rutan är klistrad och sitter inte med lister. Jag vet inte hur man tar bort en ruta som sitter med klämmlister men antar att man tar bort listerna ? Men en limmad ruta skär man ut med en typ av ståltråd/vajer, det är tre ståltrådar som är tvinnade så den sågar sig igenom limmet. Man använder sig av ett handtag på insidan och ett på utsidan för att dra fram och tillbaka och när jag gjorde det så var det inga problem att få ut rutan hel. Det största problemet jag hade var att få bort dekor listerna runt rutan då dom gärna vill gå sönder vilket mina också gjorde Hur man sen sätter fast den ?, skaffa sånt limm som används för rutor och små plastbitar för att palla upp rutan till rätt höjd vet inte om det alltid behövs men på preluden sitter sånna orginal. Sen är det mer eller mindre bara att klistra dit rutan.


vad är det för lim man använder? vart kan man köpa det? hur funkar klämlist då?





hur får man bort dom på bästa sätt då?


Listerna ? det vet jag inte eftersom jag hade sönder mina Jag snackade med en bilglasfirma om hur man får bort listerna och dom sa till mig att i 99% av fallen så går dom sönder genom att fästclipen blir sköra över tiden och går av när man försöker få bort dom.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka