Lackerings fråger!.

Tjenare. har varit och köpt på mig Kompressor och allt för kunna lackera två av mina bilar. men vet inte vad färgen ligger på i Liter eller vart man kan få tag på det här i Göteborg eller om man kan få tag på det över nätet till ett bra pris. vad kan det gå åt och lackera om en Cheva? //BeNgan



Svar på inlägget: Lackerings fråger!.



Vad ska du ha för färg, solid eller metallic? Köp färg hos din lokala billackerare, betala gärna mer, värdelöst att måla med dåliga matrial, då får du göra om och du hamnar i samma pengar som om du valt ett känt märke.. Du ska ju inte bara ha färg, du ska ha grundfärg också, annars kan du lika gärna skita i att lacka bilen, kommer rosta igenom på nolltid plus att du kommer ha sämre vidhäftning. Vad är det för Chev vi snackar om? En gammal bel-air eller en ny japan-cheva? Var lite mer exakt i din beskrivning av objektet, svårt att hjälpa till annars..


cirka hundra kronor per deciliter kostar iaf standox standohyd vattenbaserad färg. sen tillkommer ju klarlack och sånnt


http://www.umeabilfarg.se/?artnr=Lackpaket+DG Här har du ett helt lackpaket


Åk till Lackman vid Stig Center, på backa bergögata längst nere vid älven. Dom säljer det du söker.. www.lackman.se Mvh Erick


Okej. åker ner och kollar en sväng nu.


Ska lacka skuffen på en amazon. Ska köpa färg, men hur mycket färg kan behövas? Vad kan färg, härdare och förtunning kosta ca? Det är vanlig solid rödfärg jag ska ha. Kanske svårt att svara, men bara uppskattningsvis så jag får någon uppfattning. Har aldrig lackat själv än, så vet ej vad det kan gå åt..


När du säger Cheva så får det mig att tänka stor yta. Då lär du behöva 3-4 liter färg. Mellan tummen och pekfingret kostar det 1000kr litern. Sen tillkommer klarlack, den är billigare. Utöver det så kommer det förtunning m.m ( thinner, vatten m.m ). Har du ingen färgspruta så tillkommer ca 2000kr. Känner du att du har turen på din sida så kan du chansa på biltemas färgspruta, dock rekomenderar jag inte den. Grundfärg behövs inte sålänge du inte slipar bilen plåtren eller slipar bort original lacken. Då är en slipgrund att föredra sedan en enkomponents primer.


blir det något spackel rekommenderas det också dra på slipgrund. Är inte grundjobbet bra så spelar det ingen roll hur bra du lyckas med lacken:)


skulle säga minst 5 liter dock beror det på vad som ska lackas. motorrum, insteg, insida dörr b-lucka mm.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka