Vingen (ta bort)

Hej! Det är att jag har en golf r32 och vingen ska bort på något sätt.. Den verkar ju sitta så ända in i helvete, hur får man bort vingen på bästa/lättaste sätt? Hittar inga skruvar etc, förmodligen "bara" limmad. Vet att jag blir tvungen att lacka om luckan osv, men vill inte förstöra mer än jag måste. / Joche EDIT ____________ Tack för hjälpen! Vingen är nu borta, och bilder på den nya kommer snart att finnas Den satt som fan, så det blev lite varmluftspistol, lite hammare samt morakniv. Våld! Våld och våld..bara att lacka vingen & bakluckan nu.



Svar på inlägget: Vingen (ta bort)



mitt råd att använda varmluftspistol och en spackelspade! lite grovt tilltaget men det är nog enda sättet! nått lösningsmedel kan vara svårt att få det tillräckligt för att kunna bryta lös de!


jag tycker inte du ska ta bort den, jävligt stilren!


ja, använd något vasst och skär igenom limmet.. så långt in du når och runt om..


Då vill jag flika in en sak och hoppas det går bra. Jag körde med varmluft och spackelspade.. Men hur fan blir jag av med resterna av den dubbelhäftande tejpen/limmet?!?


jag vet inte riktigt hur det ser ut på den bilen, men en hett tips är svetstråd som "sågar" dig igenom limmet med.


Både svetstråd och spackelspade låter farligt grovt att hållas och peta med. Vet inte om de funkar på en vinge men när man tar bort emblem brukar man ju köra med fiskelina och "såga" av bort det.


Skulle göra som Camaro67 säger och pröva fiskelina, det farliga med varmlufts pistol i kombination med spackel spade är att man "gräver" bort fägen. Åtminstone så går fiskelinan sönder istället för färgen så.


fiskelina går väl sönder direkt? gjorde den iaf när vi skulle såga ur en limmad ruta.. även en handbromsvajjer gick av.. så ståltråd av nå slag iaf..


pianotråd är ganska bra till att skära ut limmade rutor med så det borde ju funka till en vinge också..





kolla om du har ett bra lösningsmedel! använd ev diesel/bensin om de funkar! kom ihåg sen att tvätta så inte du får bensinflammor typ urblekt!


Så här gjorde jag, När jag tog av listerna från dörrarna på min bil, Dem satt som satan, så det vara bara att börja dra av dem, (våld löser nästan allting) nej men man måste våga ta i, Börja me att såga dig genom med T.ex en fiskelina innan du börjar dra av... För att ta bort limmet använde jag en sådan här http://www.biltema.se/products/product. . emId=88296 som du sätter fast på en borr, fast tänk på att fukta (kan använda t.ex rengöringsmedel, när du kör me den så du inte bränner klarlacken, (krävs väldigt mycket för att göra det) sen finns det alltig små små små rester kvar, då sprejar du med LABEL OFF http://www.biltema.se/products/producti . emId=78092 och pillar av det sista eller torkar av det, sedan en ordentlig bil tvätt och du är FÄRDIG....Ni kan kolla på min bil, jag tog bort listerna på dörrarna och hjulhusen, blev hur fint som helst....har ni frågor e det bara att Pm.a eller skriva till mig.. Lycka till....


Ja en sån där gummipuck har jag letat efter! Men var finns det förutom på Biltema? Har en bit att åka annars:(


Jula, Bauhaus,Mekonomen kanske?...annars ring dit och se ifall om kan skicka det hem till dig???


Härligt! ja en gummipuck funkar alltid! finns lite olika alternativ när man tar bort lister och speciellt dom där förbannade kletet! men nu har du iaf fått lite förslag så hoppas dee är användbart!


Jag använde mig utav en fireline av modell stark som satan och det gick utmärkt till att ta bort lister och så ialla fall. En ruta kan det vara lite värre med.


vingar sitter oftast 20ggr hårdare än lister... alla vingar jag har tagit bort så har jag sågat med svetstråd och det har funkat fin fint.. lägg tråden i mitten av limmet så skadar man inte lacken nämnvärt.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka