Klä dörrsidor, hur?

Hejsan! Har ett par Volvo 960 dörrsidor som jag tänkte klä om med strech vinyl. Måste man ta bort den gamla vinylen eller går det att lägga spraylim och nya strech vinylen ovanpå? Hur gör man enklast och bäst? Mvh



Svar på inlägget: Klä dörrsidor, hur?



hej a jag skulle limma direkt på vinylen, tror inte det behövs ta bort det gamla!!


först tar du bort den gamla vinylen sen skulle ja INTE limma fast den nya me vanligt spraylim för de kommer inte hålla länge alls.


använd fastbond 30 inget annat om du ska klä med vinyl. Är det matta du ska klä funkar spraylim, detta för att mattan andas genom vilket inte vinylen gör. och köp superstretch-vinyl, inte vanlig.


Okej, jo tänkte använda 3M fastbond 30. Och pensla på både strech vinylen och dörrsidan. För att ta bort den gamla vinylen då, ska man ha någon speciell limborttagare eller? Mvh.


hej.....sett mkt byggen på "bilstereoforum m.m" dom limmar direkt på gammal vinyl, men dom kanske ruggar ytan med sandpapper eller så? har ingen aning om de.....


det funkar att köra direkt ovanpå den gamla, tvätta av ordentligt innan med T-sprit eller nått. dock kan det bli lite trögt att få dit plastdetaljer osv som ska klämmas in i hål osv eftersom hålen blivit mindre när det ligger ett lager extra vinyl, dock går det oftast att tvinga dit sakerna så det ser bra ut.


Okej, många olika bud. Men det skulle vara enklare att göra så. Att få dit handtag osv tror jag kommer funka relativt bra ändå. Annars kanske man kan lämna det till en kille jag känner som är lackerare och få det lackat svart med vinylfärg? Kan det vara en lösning som funkar?


vinylfärg kommer inte hålla länge när de e varmt.. å ja skulle utan tvekan ta bort den gamla vinylen innan man klär om..


Jag kan inte mer än att hålla med evilaudio, bort med den gamla vinylen. Den gamla vinylen är dels hal för att det är vinyl och dels för att det fins föroreningar på den, typ sånt som man kan rengöra vinyl med lämnar ofta en hinna på vinlyen för att den ska hålla sig svart och blank längre tid och är vinylen behandlad med sådant någon gång så kan det finnas kvar en del. Jag har testat att spilla lite polyester på vinly och den fastnar inte alls det borde betyda att limmer kan släppa också. När jag klädde om mina dörrsidor så rev jag bort den gamla vinylen och då satt ett tunt lager skumplast kvar som gör att dörrarna blir lite mjuka det lagret sparade jag och klädde ovanpå det med fastbond 30 och super stretch vinyl.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka