V70 instrumentpanel i 855?

hejsan, som topic så undrar jag över om v70;s instrument panel, alltså hela panelen med ecc och mittkonsol och det passar i 855 utan att man måste bygga om nått? isåfall vad måste byggas om? tack på förhand,// Daniel



Svar på inlägget: V70 instrumentpanel i 855?



Det går men det är ett jäkla jobb, inte mycket som stämmer! Dock så kan du ta mätarhuset från en X70 och sätta i din 850. http://www.backspegeln.com/tips_instrument.asp


Funkar inte i 850-94


provade det förut, allt utom hastighetsmätaren funkade


är det infästningar eller elkontakter och sånt som itne passar?


Rutan på V70 är mera svängd än på 850,så du får slipa tills den passar. Sedan har jag för mig att man även får byta dörrsidorna och då även öppningsmekaniken,då de ju ser annorlunda ut på V70 och 850. Är iallafall vad jag kan komma på.


att rutan är olika vet jag men angående dörrsidor så är det väl att det går att byta bräda utan att byta dörrsidor, men byter du dörrsidor måste du även byta brädan, men byter du bara brädan så går det väl bra?


Nyligen gjort detta på min egen bil... Mycket riktigt är det annorlunda mot rutan. Klippte till det med en plåtsax, inte det svåraste. Har än så länge fortfarande dörrarna från 850, de tar i lite så man får stänga lite försiktigt. Alltså borde X70 dörrar passa mot en 850 instrumentpanel. Sedan måste det ju som sagt ändras i dörrarna för att få dörröppnaren att passa. Det största problemet jag hade/har är dock all el. Tänk på att X70 har fönsterhissar och bakspeglar i dörrarna och 850 i mitt-konsolen. Eftersom min bil är en -92a och jag ej hade ECC så var ju även detta ett problem, tog el-motorerna och kabelhärvan från en 850 som hade ECC så det var ju en del jobb. Sedan märkte jag att det inte är samma kontakter på själva ECC-modulen. på den gamla (850) finns det tre portar och på X70 bara två. Det kommer ingen ström till X70-modulen som jag har det nu och jag har inte hittat någon lösning på det än. Kör med den gamla i handskfacket så länge:( Är inte häller samma fast sättning för panelen i mitten vid växelspaken och inte häller för mitt-konsolen. Mitt sitter bara fast på sidorna och under luckan vid handbromsen.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka