Hjälp med små kosmetiska fel på min volvo

Hej! Jag är ägare av en 850 från 95 och trivs mkt bra med bilen i sig! Den har i stort sett gått i stockholm hela livet tills jag köpte den, och det innebär små kosmetiska fel som jag vill ha hjälp med. - Första grejen är en buckla på nedre delen av ena bakdörren, sträcker sig kanske 10 cm ovanför listen och 10cm under. Lägger upp en bild så ni ser. Kan man buckla ut den eller vad gör jag? - Andra grejen är att det har börjat komma små lacksläpp på vingen/spoilern. Hur gör jag för att fixa till detta? Lägger upp en bild för det med. - Det sista är kanske det tråkigaste, det har börjat komma rost i nedre kant av bakskärmen, precis vid hjulhuset. Inte speciellt stora fläckar och det har inte heller blivit "bubblit och kexigt" så det borde gå och fixa till, men hur? Lägger upp 3 bilder så ni kan se! Tack på förhand:D



Svar på inlägget: Hjälp med små kosmetiska fel på min volvo



bilderna funkar ej


Köpa en ny dörr på skroten kanske är lättast ? Slipa och lacka om vingen Och blästra och lacka skärmkanten (alt hela skärmen, beroende på hur snyggt du vill ha det )


Var på skroten idag men det finns fan inga 850 lik:P Sen är det ju en kostnads fråga med... går ju på en del att lacka en dörr och vingen.. Tänkte om det fans något annat som om inte gör det helt bra, i alla fall bättre:D Någon måste väl veta hur jag fixar rostfläckarna?


ingen som kan hjälpa? nåt av dessa problemen borde väl nån annan gjort nåt åt:p


Nu är jag inte någon expert, men rosten är väl bara att:1. Slipa bort 2. Lägga på rostskydd (Zink typ?) 3. Spraya bättringsfärg 4. Klarlack? Så har jag tänkt göra med mina rostfläckar iallafall.. Vi får se om någon har en bättre metod


Blästra bort rosten så det försvinner helt, sen rostskydda (spackla om de behövs) maskera noggrant så du inte får färg stänk på andra delar, och så grunda, färg, klarlack, sen får du polera så färgen och glansen flyter ihop


att slipa rost fungerar, en kort stund. grejjen är det att slipar man så "smetar" du bara ut rosten, lite svårt att förklara bättre än så, man kommer lixom inte ner i porerna. för att komma åt på djupet behöver du en punktbläster. Men är det för hårt angripet av rosten brukar det bli hål men då behöver det ju ändå bytas, sen är det spackel (glasfiber och finspackel) slipning å grundfärg, skulle rekomendera vanlig röd rostskyddsfärg, slipning igen och lackering med klarlack..


retarded...men vad är blästra? slipa ner eller...?


Dörren borde gå att rikta, om man vet va man gör och lacka. Vingen bör lackas om för bästa resultat, annars går det att ta lackstift å fylla i med, (finns lackstift me klarlack) Rosten fixar du som någon annan skrev.





slipar gör du med t.ex en slipmaskin.. blästra gör med nåt som liknar en färgspruta fast med sand/glas/metal/nötter eller annat som är avsett för en bläster


Kan tillägga att en punktbläster (lämpar sig nog bäst) kan inköpas på Biltema för drygt 150 kronor. Kräver att du har en kompressor också.


fan va gött! har kompressor men ingen bläster


Vart hittar jag lackstift och hur gör jag med det? Penslar man på eller sprayar man? och vart står färgkoden på min bil?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka