Angående kromas saab ventilkåpa

tror det här skall vara rätt forumsdel, ber om ursäkt om det nu är fel jag har sett att vissa har kromad ventilkåpa här på gorg. nu vill jag då veta hur ni har gått tillväga? jag har försökt lite smått på min ventilkåpa och jag förstår principen i det hela nu men vill gärna ha hjälp med vad för verktyg och papper å dylikt ni använder när ni kromade den.



Svar på inlägget: Angående kromas saab ventilkåpa



Man putsar upp ventilkåpan (som jag antar är i aluminium) med våtslippapper och sådant, och avslutar med glansvax. Att kroma är en helt annan sak. Titta på www.poleringsguide.se så förstår du vad jag menar.


jo jag vet att d e 2 helt olika saker ja den är i alu. tackar för länken


Jag har penslat min med färgbortagningsmedel, tjockt lager med det och sen lät jag den stå så i 5 dagar utan o röra den. sen så kommer färgen att flagna av, färgen häner som mjuk tunn gummi efteråt sen är det bara ta bort de o börja slipa. ja kör på 100 papper och sen våtslipning o sen polering. du kan se min ventilkåpa på min galleri.den är inte klar än, började slipa igår.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka