Luftscoop motorhuv

Hej, Jag har en TRD-motorhuv med 4st relativt stora luftintag med svartlackat galler på. Mitt problem är att när det regnar så kommer det in massvis med vatten rakt ner i motorrummet (konstigt eller hur...stora hål i huven ) och jag vill försöka hålla det så fräscht och fint som möjligt och inte ha det dyngsurt samt att det även kommer vatten på batteriet vilket inte känns så roligt. Jag har haft funderingar på om man skulle ta plexiglas och montera det under gallerna, så att det ser ut som att man har luftintag (har det mest för utseendets skull kanske skall påpekas) men att det inte kan rinna ner massa vatten i motorrummet. Kanske kan fästa fast det med någon bra massa (PL400?), sen täta med silikon och därefter göra någon form av "avrinnings-hål" längst fram så vattnet sipprar ut på ett markerat ställe. På så vis slipper jag ju vatten i motorrummet avsevärt. Efter det är monterat kan man ju göra någon snyggt under själva huven sen för att täcka kanter och så runt glasen så det inte ser hemmabyggt ut. Några åsikter,tack



Svar på inlägget: Luftscoop motorhuv



Min personliga åsikt skiljer sig lite. Är det inte snyggare och bättre att då bygga lite kåpor eller liknande runt de delar i motorn du inte vill ha vatten på? tex över batteriet, om du bygger en låda över.. På det viset blir det betydligt lättare att hålla rent när du väl ska tvätta ur motorutrymmet också.. Bara en tanke..


Ja håller med dej


Men hade det med plexiglaset funkat rent säkerhets/funktionsmässigt? Just för värme bla. och kanske att det håller rent fysiskt. Jobbet i sig är jag lätt villig att lägga ner, någon "kåpa" blir svår att göra också faktiskt... =/ Har en batterihållare med Supra-loggan med, som känns dum att täcka över. Ska dock byta "the battery terminal" (vet inte vad man kallar det på svenska)...den som sitter på polen.


Jag måste nog hålla med de andra, eller nån annan smart,seriös lösning. Att limma fast plexibitar och täta med silicon känns lite epa-traktor om du frågar mig. Det är ju ändå en fin-bil!


Plexiglaset kommer se konstigt ut, dels är det känsligt för värme, smuts etc. Så du kommer troligen åka runt konstant med ett par dimmiga rutor under scoopen


Kolla på min saab (gamla bilar). Där har jag plexiglas på huven. Funkade kanon. Dock blir det ju ren styling då det inte fyller någon som helst funktion.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka