Ang. ändrör på min TDi Polo från 2008....

Har en VW Polo 1,4 TDi och har funderat på att kapa slutröret och svetsa på ett fint dubbelpipigt ändrör. Men då undrar jag om det kommer komma svart rök med tiden eller tar partikelfiltret hand om det och jag får inte en svart bak som det kan bli på en gammal diesel bil utan partikelfilter. Vad tror ni? Är ju inte så sköj att ha en svart bak när bilen är silverfärgad.



Svar på inlägget: Ang. ändrör på min TDi Polo från 2008....



Tror inte att en modern dieselmotor med partikelfilter gör att avgasröret eller bakdelen på bilen blir svarta av sot...har även jag en ny dieselbil och avgaserna är helt osynliga även vid acceleration,blir inga puffar av svartrök man ofta kan se från äldre dieselbilar så det problemet borde inte drabba dig nämnvärt alls tror jag i alla fall. Kanske finns folk här på forumet som har helt andra erfarenheter angående detta men på min bil är avgaserna väldigt osynliga och luktfria i alla fall.


Gör INGEN skillnad om du bara byter ändrör.


Ska se vad andra säger om det hela men jag tror också att det inte bör bli någon skillnad....ser att den nya Golfen och 1 serien (TDi) har raka rör.....antar att det bara är en gammal vana tillverkaren har att låta ändröret peka neråt. I försäg har den nya golfen den nya trevägskatalysator och partikelfilter då. Varför jag tvekar att göra det är att jag inte sätt en enda Polo Tdi med raka ändrör varken i Sverige eller på tyska hemsidor...Får se vad folk säger....ska ringa VW och höra vad de säger.


Avgas miss färgning berör på motor inte på ändrör så du kan sätta vad du vill där bak utan att det påverkas.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka