Bygga om front opel corsa B (Bild på iden) EDIT : Hittat en förebild!

Planerar på att kapa söndere fronten på Corsan för en ombyggnad. Hittar inget paket som passar mig riktigt i smaken så tänkte modifiera själv. Gjorde en lite halv seriös bild i Paint men hoppas ni förstår vad jag är ute efter Efter en Seriös insats i paint då mina PS kunskaper ligger på dagis nivå så fick jag till fronten som jag tror jag vill ha den. Ganska nära original men ändå vassare och hungrigare på nått vis. Så vad tycker ni om iden? Är jag helt ute och cyklar eller tror ni de kan bli bra? Andra förslag är också välkommna!



Svar på inlägget: Bygga om front opel corsa B (Bild på iden) EDIT : Hittat en förebild!



tror de kan bli coolt tycker du om iden så go for it!


Kan nog bli bra. Tänk dock på hur du ska göra innan du kapar Det ser ut som du flyttat ner underkanten, när du gör det får du nog kapa underdelen på mitten och ta bort lite också då den lutar inåt ute vid kanterna. Se till att köra med bonocell från början och inte nå fogskumm eller sånt fjoll. Behöver du småbitar av bonocell så säg till så kan jag skicka lite spillbitar som passar ditt bygge (om du betalar frakten)


Precis, har bara flytat ner hela nederdelen. Original sitter de en "läpp" eller vad man ska kalla de för under. Så planerar att ta bort den och flytta ner nederdelen så mycket som den va hög om man säger så. Kommer ligga i jämnhöjd med tröskeln om jag får som jag vill Sen håller jag på att klurar på om jag ska kunna göra nått åt baken också då jag tycker den sitter en aningen för högt Funderar även på att kanske köra en lika diskret skärmbredning och få alla former att flyta ihop bättre Nån som är grym på PS som kanske har tid att göra en skärmbredning? Lite trevliga fälgar, sänkning osv? Btv! Såg att dom säljer bonocell på biltema nu!!


Fronten var ingen dum ide, utdragna originalformer är alltid snygga Ska du ge dig på skärmbreddning så har jag ett komplett kit av samma modell som jag har på RC-corsan (originalprylarna) du kan få köpa


Du kan få denna riktigt billigt annars, ligger ivägen i garaget...


Nja så jäkla bred ska jag inte ha den haha Sen min tanke va att breda precis vid original bredarna, bara nån cm så pass att de blir lite tydligare former. Sen inplastat mot karossen så klart Hittade min absoluta förebild! Får jag till corsan i närheten av den här så är jag nöjd! Nått i den stilen vill jag ha! Blev helt kär i den här nu när jag kollade runt på lite bilder på google!


Har sett nåt exempel på breddade original skärmkanter och det ser lite sådär ut då dom inte är runda. Den på bilden såg riktigt bra ut men av bildrna att döma så är det nog på gränsen till vad hjulhusen klarar i höjd. Det blir ganska mycket jobb men snyggt när det är klart.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka