Plocka bort strålkastarhuset?

Hur plockar man bort strålkastarhuset på en saab 93 03:a måste man ta ner hela fronten först?



Svar på inlägget: Plocka bort strålkastarhuset?



Är det din SS du menar eller är det en OG ?? (-03 fanns nämligen både OG9-3 och NG9-3) Är det SS:en så kan jag iaf plocka fram ordentliga instruktioner till dig snabbt och lätt EDIT: Kollade upp det i WIS nu och på NG9-3 måste man lossa på "stötfångarhöljet" för att komma åt en skruv som håller lyktan. Men vad jag såg så måste man inte ta ner hela fronten utan "bara" skruva loss och böja undan för att komma åt skruven.


det är till SS vore toppen om du kunde fixa fram de;)


Ta bort fronten du, klart enklast så. Den sitter med 3 skruvar i vardera hjulhus, 3 skruvar på undersidan fram och 6 plastpluttar på ovansidan. När du fått lös dom så är det bara att vika ut den på sidorna och dra framåt så åker den lös, sen så kommer du enkelt åt dom undre skruvarna till strålkastarna.


jah de va inte värre en så tackar ChriZtoffer!


Nejdå, när man väl inser hur enkelt det är så anser iaf jag att det är smidigare att göra så än att stå och krångla med strålkastarna på plats om man tex ska byta blinkerslamporna. Tar inte många minuter att plocka bort fronten, var lite försiktig med den bara när du har den lös då slangen till strålkastarnas högtrycksspolning är lite kort.


aa skall tänka på detta;)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka