Plasta igen efter den svarta listen på kofångaren

Hej på er alla Jag funderar på att ta bort den svarta listen runt om på min bil men jag vet inte hur jag går tillväga när jag tar bort den eller hur jag lägger igen hålet när jag tagit bort den. Sen så undrar jag om kofångaren är gjord i glasfiber eller ABS plast? JAg är tacksam för all hjälp jag får Mvh Matte Så om någon kan och vill hjälpa mig att beskriva hur jag gör steg för steg. Funderar på att ta bort den svarta listen runt om bilen,



Svar på inlägget: Plasta igen efter den svarta listen på kofångaren



plast. Det enda som håller är väl att plastsvetsa ihop det. Då får du göra likadan bak och ta bort listerna på dörrarna. Men varför inte bara lacka listerna i samma färg som bilen?


Som redan skrivet så är dom i plast och det är mycket svårt att få fäste på sådan plast. Men det går beroende på hur mycket du är villig att skada ytan under det du ska lägga igen Om man kan tänka sig att skada ytan mycket så kör men först med riktigt grovt sandpapper, sen en kniv och skär skåror på någon millimeter på sjupet och sen tar man en ganska liten borr och borrar massa hål som polyester / spackel eller vad du nu vill använda har något att fästa i. Om inte så är det nog som Adde666 sa lättast att lacka listerna i bilens färg eller köpa en ny front som är i glasfiber.


plastic padding har ett spackel som som heter Plastic, det fungerar utmärkt på ett sånt hölje som du har. det är mjukare än vanligt spackel så det spricker inte lika lätt när höljet rör sig av olika anledningar. och där räcker det med att slipa med 240 innan du lägger på. vet inte hur djupa "hålen" blir efter du tagit bort listerna, tror inte du ska bygga allt för mycket med spacklet.


Lacka listerna istället. Är så trpkigt om det trots allt skulle spricka i lacken efter allt slit.


Skulle också säga att lacka listerna är ett bättre alternativ, eller om du har råd så satsar du på R32:ans stötfångare, som inte har några lister





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka