Hur får man bort yttre dörrhandtagen på Merca 500E w124?

Ja som rubriken lyder. Hur fan får man bort dem yttre dörrhandtagen på Mercedes 500E w124 årsmodell 93? Har skruvat bort dörrsidorna men då ser jag bara bakdelen av en skruv (Ser ut som om handtagen är skruvade utifrån) Dock så hittar jag inga skruvar på utsidan. Möjligen så skulle det kunna finnas under den Kromade listen på handtaget. Men vill inte ha sönder den listen bara för att det KANSKE sitter någon skruv där under.



Svar på inlägget: Hur får man bort yttre dörrhandtagen på Merca 500E w124?



Jag KAN vara helt ute o cykla, men måste man inte ta bort själva låset för att komma åt? Jag har FÖR mig att det är så på min ce iallafall...


Är typ 98% säker på att E och CE har likadana dörrhandtag. Menar du att man ska ta bort själva nyckellåset på framdören eller? Isåfall hur?


Han menar troligen låset i dörren, som hakar i karossen när du stänger dörren.


Antar att du ska ta lös hela dörrhandtagen? Isf sitter det i bak kant på bakdörren undet "tätningslisten" en inex skruv infäld som du skruvar loss sen så är handtaget löst då drar du det bakåt och utåt så är det löst. Fram så sitter det på snarlikt sätt fast dära är det en svart gummi täckplugg som du tar lös. Glöm inte då du ska ta lös handtagen fram så måste du vrida nyckeln 1/4 varv för att det ska släppa "låskolven" (nu minns jag inte exakt åt vilket håll det var, men tror det är åt "låsa upp hållet") ( Om du inte hittar kan jag fixa bilder på hur dom sitter senare idag:) )


Tack för svaren. Har nu fått av handtaget!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka