Tungt lastad V40. Hårdare fjädrar?

Tjenare.. Råkar ju vara så att bilen går på knäna ganska rejält bak... En aning tung bilstereoanläggning är boven. Det gick ganska bra tidigare då baslåda och batteri satt mellan hjulhusen, men nu är det ännu mer prylar, ett batteri till, samt batterierna placerade längst bak i baljan, även baslåda längre bak i baljan.. vilket medför att däcken närmar sig karossen och det är tydligen ganska obekvämt att sitta därbak, hörde jag nån mumla om Fram har vi en halvmeter mellan däck och kaross. Lösning på problemet? sänka bara fram låter inte som en bra lösning... hårdare fjädrar + sänkningssats? Ge mig förslag och gärna läng till rekommenderade produkter. Mvh Andreas



Svar på inlägget: Tungt lastad V40. Hårdare fjädrar?



finns de inte husvagnsfjädrar till en såndär då ? kan tänka mig att med sänkfjädrar så blir den ju skitlåg o tar nog i överallt ..


Beror ju alldeles på vilket kit du sätter i. Jag har GM- sänksats på min. Det funkar kanon, även när jag körde släp + skit i hela bilen.. Bytt allt runt om, alltså kompletta fjäderben inkl. fjädrar. Den hårdare modellen kostar 4600 för alla 4 på www.gemotor.se Annars kanske coilovers blir bättre så du kan justera höjd och hårdhet? Fast då drar det ju iväg en del kostnadsmässigt. Volvo har också, som ovanstående skrev, hårdare fjädrar att beställa. Men byt dämparna på en gång då.


Hur löste du det? Lider av samma problem. Har hört från några gamla rävar att de förr hade gummi "klossar" på biltema som man kunde stoppa imellan fjädrarna för att unvika genomslag osv. Ngn som vet om det finns kvar, hittar det inte på deras hemsida iaf. Ge gärna fler simpla tips. Bilen e sänkt och har hårda dämpare.


Det finns sånna på biltema men det gillar de inte på SBP och personligen skulle jag inte vilja pröva nåt sånt heller. Enda jag kan komma på är som jag skrev i ovanstende svar att sätta dit BRA coilisar. Men det är ju en kostnadsfråga också. Och hur poppis de är på SBP råder det delade meningar om också..


Det är inte sänknings/höjningskitet som de säljer på biltema som du tänker på? Där tanken är att man ska pressa ihop fjädrarna o vise versa? Söker gummi som man kan stoppa mellan?


Ja men det var gummimellanläggen jag menade.. "För att motverka nedhäng vid slitna fjädrar" står det i katalogen..


Vad heter dem? Hittade, tack för hjälpen


Är inte det lite galet om din stereo väger så extremt mycket att bilen lutar? En V40 är ändå byggd för att lasta en del...


På Biltema har dom husvagnsfjädrar. De är typ 30% hårdare än vanliga. Lite mer seriöst än gummuinlägg?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka