Hjälp.. Volvo 244 ta ur och in innertak!

Undrar lite vilken väg som är lättast att få ur innertaket ur bilen vad jag kan komma fram till finns det bara två vägar antingen genom vindrutan vilket betyder att jag måste plocka ur rutan... eller ta ur den genom bakluckan men vet ej om tak materialet är tillräckligt böjligt för att komma ut den vägen. Andra förslag?? Undrar även vart jag ska lossa för att få lös taket?



Svar på inlägget: Hjälp.. Volvo 244 ta ur och in innertak!



Du kommer inte ner till bakluckan utan att kapa upp i plåten.


Du får gärna förklara dig lite nu?


Är det en 244 - dvs fyrdörrars - så måste du ju igenom plåten bakom ryggstödet om du ska genom bakluckan. Är det en 245:a - dvs en femdörrars kombi - så kan du ju öppna luckan bak och ta den vägen.


Låter som att ta det genom vindrutan är enklast.


Det går att lirka ut det genom ena bakdörren, men det krävs att man demonterar framstolarna bl a.


Okej.. Men vart sitter alla spärrar som håller taket på plats?


Jag har tagit ur innertaket på 2 bilar, dock ingen 240 men jag tog ur taket ur en dörr.På diagonalen är dörrhålen rätt stora, och ett innertak är smalare än man tror. Som Hilmer säger kan man behöver ta ur stolen först.


Demontera kurvhandtag, spegel, solskydd och belysning sen är det endast gummilisterna som ev håller det kvar.


okej tack för hjälpen





har gjort det. ta bort passagerar stol och dörr, sen får du fin lirka ut skiten. Men sen börjar helvetet att få det på plats och få dit det.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka