Hur bygger jag om min nya vinge??(bilder)

balsaträ är ingen bra ide då det som dom flästa träslag drar till sig fukt och då expanderar och i värsta fall ruttnar om man inte förseglar det bra genom att typ använda polyester eller liknande men då måste du kladda iallafall. Matrial som är lätt, hårt, starkt och går att lacka på då skulle jag utan tvekan bygga upp formen med byggskum och på med glasfiber och polyester. Jag läste att du hälst inte vill hålla på att gjuta och kladda men jag tror nog att det är det är nästan omöjligt att hitta ett material som är lättarbetat och samtidigt tåligt och klarar att bli lackad.



Svar på inlägget: Hur bygger jag om min nya vinge??(bilder)



Ok..tack för svar."Kladda" med glasfiberspackel gör mig inget.Det är bara det här med göra formar o gjuta som jag helst vill slippa.Hade varit enklare o jobba i ngt massivt. Vingen väger bara ca.1800g orig så jag vill inte ha ngt jättetungt mtrl heller.. Ngt annan som har några tips??


glöm inte att kolla så matrialet du bygger upp med tål polyester om du nu ska andvända det


du ska använda BONOCELL.. inte fogskumm elle annat kladd.


Ok..verkar vara svårt att hitta ett massivst,starkt och formbart mtrl.. Hittar jag inget,så har jag en alternativ ide som kan bli riktigt bra.Återkommer om det. Några mer tips?..


bonocell som evil sa


I detta fall så är det precis som Evil säger...Bonocell..Det finns att köpa på marin butiker..


Enda sättet om du inte vill plasta är en massiv bit PVC/ABS som du sedan slipar i sisådär 4-5 veckor tills du har rätt form Eller så tar du bonocell och formar den i en halvtimme, plastar och låter vila över natten.


Tackar för tipsen!Ska testa min egen ide senare idag.Blir det inte bra,blir det till att testa Bonocell.Återkommer..


Divinycell (stavning) finns väll att använda också? Eller kanske är liknande till bonocell?





Bonocell är Polyuretan. Divinycell är vinylcellplast, funkar förvisso att plasta på men divincellen är oftast rätt tunna skivor, typ 15-20mm som mest, medan bonoell går att köpa i upp till 100mm tjocklek. Divinycellen har också ofta ett rutmönster på sig som är några mm. ner vilket är rätt irriterande ibland





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka