1

1



Svar på inlägget: 1



Nej det är inte lagligt. Orkar inte söka upp och saxa ur bestämmelserna men tro mig.


Det är så olagligt det kan bli skulle jag tro ... Orkar inte heller leta källa, men så är det .


Brorsan blev stoppad på den tiden han var 740 raggare för att han hade såna små mini-spotlight innanför framrutan riktade framåt, dom sa att inget blått ljus av något slag är tillåtet i Sverige på personbilar, han fick inga böter, men endå...


Nej, blått är inte tillåtet oavsett vart du monterar det. Inte ens monterat men urkopplat (vilket är en vanlig myt) (förutom när du står parkerad, fast då får du rent juridiskt ha 97 hästar och 4 grisar i bilen också)


så läge de blinkar orage så får du ha vilken färg du vill på glasset! jag har hel svarta sidoglas och när jag blev stannad på flygande så hade jag vanliga lampor i så de blinkade ju bara "vit" och dom sa inget, men nu har jag oranga lampor i för säkerhets skull.. MVH.


det är bara utryckningsfordon inom polis å räddningstjänsten som får ha nån form av blå lampor utanpå bilen lr inne i bilen men riktade utåt. vitt sken framåt rött bakåt orange åt sidorna de e dom färgerna som gäller.


Finns massor av andra fordon som också har blåljustillstånd Blodtransport, ledningsbilar på SL/spårvägen, vissa bärningsbilar, ledning på Veolia, kommunledning, stridsberedskap o.s.v. Men som du säger, de måste vara godkända och registrerade som utryckningsfordon.


Flyttar till utseende & styling. Har inte så mycket med motorteknik att göra


Lätt edit: Vitt och gult framåt Gult åt sidorna Vitt, gult och rött bakåt. Jag frågade konstapeln tidigare inatt och fick svaret att blinkers ska blinka gult/orange. Sen är det som annat folk säger. Tona eller gör vad du vill, så länge det blinkar gult.





Köp dessa istället så slipper du problem http://cgi.ebay.com/ebaymotors/VW-JETTA . %26ps%3D63


Edit på dig: Vitt/gult framåt Orange åt sidorna Rött bakåt Vitt bakåt? Syftar du på backljus? Du får aldrig ha en vit lykta bakåt under färd förutom just backljus. Orange färg ska det vara på samtliga körriktningsvisare


Spelar ingen roll vad din lokale polis säger åt dig, du får fortfarande inte tona någon lampa på bilen.


ända som är lagligt med och ändra blinkers är ju tex E-märkta Vitablinkers med Oranga lampor . förutom de är ju original som gäller





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka