Råd vid köp av lampor till V40!

Hej! Har nyss blivit ägare till en Volvo V40 T4 '98. Har dock några frågor då jag är absolut sämst på bilar! Jag skulle vilja byta lite lampor på bilen, men vet inte vilka beteckningar jag ska gå efter? Det enda jag vet är att på regskyltsbelysningen ska det sitta C5W! Dom lamporna jag vill byta är parkeringsljus, dimljus och även lamporna som sitter bak i skuffen, dom har gått sönder. Till parkeringsljusen och dimljusen vill jag ha typ "xenon-looken", tror den heter "kallvit" va? Några tips på var det finns såna att beställa hade varit utomordentligt fint, och även beteckningen på lamporna då jag inte har en aning om vad det ska vara! Det sista är att jag vill byta ut instrumentbelysningen till något blått, då jag ska sätta in vita mätartavlor, vilken beteckning har dom och vart finns det bra såna att få tag på? Tack så mycket på förhand och ursäkta min dumhet Hoppas det finns någon kunnig på Volvo V40! //Nas



Svar på inlägget: Råd vid köp av lampor till V40!



Här har du en bra länk med info om lamptyper till "alla" bilar:http://www.lighting.philips.com/se_sv/c . mp;lang=sv


Spana in Diodhuset, Bildioder och Xenonkungen, där finns dioder till allt. Parkeringslamporna är T4W eller Ba9s, Dimljus H3, lamporna i bagaget är 42mm glaslampor, kommer inte ihåg vad de hette.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka