Hur bygger man skärmbreddare?

tjena tänka kolla om nån vet hur man gör om man vill bygga bredare skärmar av tex fogskum och glasfiber? någon som gjort de? e de "bara" att spruta på fogskum på skärmarna, forma de o sen klä de med glasfiber? eller finns de risk att fogskummet drar åt sig fukt så de rostar? alla svar e välkomna!! tack på förhand



Svar på inlägget: Hur bygger man skärmbreddare?



Det är relativt enkelt att "dra på herre jösses mycket fogskum" för att sedan börja slipa ner. Den svåra biten är att få det symetriskt, vet själv då jag valde att pröva göra en breddning i fogskum hur många timmar det drog iväg utan att få något riktigt 100%igt resultat Att det skulle börja rosta finns det väll ingen större chans - för du har väll inte tänkt låta fogskummet sitta på hur länge som helst eller slipa bilen plåtren för att lägga på fogskum? Där är en av dom sista bilderna jag tog på breddningen jag började göra i fogskum. Kan då så hära i efterhand hellre använda bonocell,lera eller annat för att göra "breddning" eftersom att det är relativt drygt att hålla på vänta X antal timmar på att fogskummet ska härda för att lägga på nytt lager för att sedan slipa ner och lägga på nytt och hålla på så.


jaha lägger man på fogskumet klär de med glasfiber o sen tar bort fogskumet eller låter man fogskumet vara kvar?


Man lägger glasfiber på fogskummet. Fogskummet fungerar enbart som form/plugg som man gjuter på.


jaha å fan. hur får man bort skummet då? e de svårt?


Nej det är inte speciellt svårt. Dremmel ? Kniv ? Sandpapper? Det är ganska valfritt hur man vill ta bort det. Och det sitter inte så speciellt hårt.


gjuter man när de sitter på bilen eller efter man tagit bort de?


Det är valfritt. Det är (enligt mig) att föredra att gjuta då det sitter på bilen då det finns risk att det annars slår sig.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka